Högerpartiet Vox höll sitt först stora evenemang inför lokalvalet och regionvalen i maj när man samlades till en större sammankomst på ett fullsatt Plaza de Toros i Murcia. Enligt partiledaren Santiago Abascal är Vox den stora stötestenen för Partido Popular för att komma till makten.

– Låt mig göra en rättelse. Partido Popular är mittenvänstern men de är inte lika fega som tidigare, sa Santiago Abascal och tillade:

– Efter valet av Alberto Núñez Feijóo som partiledare har det blivit ett mittenparti. PP står i skuld till spanjorerna. Vi lär komma överens för att bilda en koalitionsregering som kan sparka ut Spaniens värsta regering på 80 år, sa Santiago Abascal.

Sympatisörer till Vox hade rest från Almería, Alicante, Albacete förutom Murciaregionen. Även den tidigare av ETA kidnappade José Antonio Ortega Lara tillsammans med partisekreteraren Ignacio Garrigá deltog.

Annons

Abascal är kritisk till Partido Popular som står i skuld till spanjorerna. PP har inte varit tydliga nog med att ta avstånd från PSOE:s politik med orättvisa skatter som stjäl från människor som arbetar, som för en politik som bidrar till splittring med samarbetspartier i regeringen som vill krossa Spanien.

– Vidare minskar regeringen straffen för pedofiler och våldtäktsmän för att förstöra jämställdheten mellan spanjorer, inte bara mellan regioner, utan också mellan könen då män kriminaliseras för det faktum att de är män.

– Många vill förgöra Vox, vissa för att de inte tål oss, andra för att de inte kan kontrollera eller styra oss, säger Abascal.

Det största oppositionspartiet Partido Popular gör inte det de borde göra och Vox partiledare är kritisk för att PP inte vill stödja ett misstroendevotum mot PSOE centralregering.

– PP vill bara sitta för att ta emot arvet från PSOE på så vis tar de över ohållbara frågor som doktrinen om 2030 års agenda eller lagen om det historiskt demokratiska minnet.