Nationalpolisen i Motril har en ganska klar bild över händelsen hur sönderrivna 500-eurosedlar hamnade på gatan. Sedlarna tillhör en 67-årig kvinna vars sjuka 69-åriga bror den 14 januari fick tag på sedlarna i ett kuvert och rev sönder dem. Mannen ville se dem falla ned på gatan som serpentiner.

Det är dagstidningen Ideal som är först med att avslöja orsaken till händelsen i Motril som har blivit omtalad över hela Spanien. Den 69-årige mannen ska enligt tidningsuppgifter vara schizofren och det är oklart om ägaren kan lösa in sedlarna vid den spanska riksbanken.

Enligt tidningen ska den 69-årige mannen ha fått fatt på 54 stycken 500 eurosedlar som han rev sönder för att sedan kasta från en balkong ned på gatan.

Mannens syster kontaktade polisen efter händelsen och med hjälp av vittnesmål har kvinnans version blivit styrkt. En domstol kommer nu att avgöra om pengarna tillhör kvinnan.

Annons

Det är dock oklart om kvinnan kan lösa in sedlarna vid den spanska riksbanken då det beskrivs som ett omöjligt uppdrag att lappa ihop sedlarna igen. 500-eurosedlar funna på gatan – ett fynd som förbryllar polisen