Den 46-åriga norrman Philip Holst Cappelen som varit internationellt efterlyst för att ha kidnappat, rånat och pressat flera rika svenska män greps i Spanien i torsdags. Han är huvudperson i en härva där tre av hans kumpaner just nu står åtalade vid Stockholms tingsrätt.

Den 46-årige norrmannen är känd för att inte lämna några spår efter sig när han begår brott, skriver Expressen. Mannen var efterlyst misstänkt människorov och grov utpressning och häktad i sin frånvaro. Detta efter att en 47-årig mångmiljonär hittades fastkedjad i sin lägenhet på Strandvägen i Stockholm.

46-åringen hade, enligt misstankarna, tvingat honom att föra över miljontals kronor till ett annat konto. Några månader tidigare hade en göteborgare utpressats på liknande sätt.

På kort tid har fyra av Sveriges mest jagade brottslingar gripits utomlands. En ny specialenhet inom Rikskriminalpolisen ligger bakom framgången, skriver TT.

Annons

De kallar sig Fast (Fugitive active search team), en arbetsgrupp med tre poliser. Sedan årsskiftet fokuserar de på att lokalisera och återföra personer som är internationellt efterlysta för brott begångna i Sverige. Gruppen samarbetar med Interpol och med motsvarigheter i andra länder genom utbyte av information och tips.

Bildtext: Philip Holst-Cappelen (Foto: Polisen)