Det var 31-åriga Cristóbal Tocino från Rincón de la Victoria som anställda vid avfallshanteringsanläggningen Los Ruices fann död i förra veckan. Kroppen hittades i torsdags på transportbandet där anställda sorterar sopor. Enligt de första uppgifterna visade kroppen inga uppenbara tecken på våld.

Familjen är inte övertygade av den officiella versionen som säger att 31-åringen dog en naturlig död. Den avlidnes syster, Virginia, har svårt att tro att brodern av misstag skulle ha fallit i en avfallscontainer. Hon tror att ett brott ligger bakom dödsfallet.

Till tidningen Diario SUR säger systern att hon i onsdags fick ett telefonsamtal från en främling att sätta in 150 euro på ett bankkonto annars skulle brodern få stryk.

En varning som blev verklighet bara några timmar senare.

Annons

För ett år sedan fick mannen, som är yngst av fem syskon, en svår alkoholförgiftning. För tre år sedan lämnade exflickvännen honom och flyttade till Norge med deras sexåriga gemensamma dotter något som gjorde mannen rasande. Enligt källor till tidningen var separationen ett hårt slag för mannen som drabbades av djup depression.

31-åringen fick även besöksförbud hos exflickvännen för tre år sedan efter en incident på en strand med flera vittnen som rapporterade till polisen. Besöksförbudet hade i nuläget upphört.

Idag kommer familjen att sammanträffa med en advokat med önskan om polisutredning skriver tidningen.