Ett jättejobb väntar den närmaste tiden då 250.000 kubikmeter sand ska transporteras för att användas till att förbättra flera stränder i provinsen. Kustmyndigheten har avsatt 800.000 euro och av dessa kommer 320.000 euro att användas under mars och april till att förbättra stränderna efter vintern stormar.

Ángel González vid Kustmyndigheten säger till dagstidningen La Opinión de Málaga att arbetet med att förbättra stränderna är indelat i två faser. Den första handlar om att återställa de stränder som är mest drabbade av vinterstormarna och att det arbetet ska göras före påsk. Därefter väntar ytterligare arbeten med övriga stränder.

Kommuner som Mijas, Marbella och Algarrobo öster om Málaga kommer att få den första hjälpen. Enbart stränderna La Butibamba och La Bomba i Mijas Costa behöver 25.000 kubikmeter sand.

Stranden El Cable i Marbella är i behov av 10.000 kubikmeter sand. Vid Algarrobo är det stränderna vid La Mezquitilla som får 15.000 kubikmeter sand.

Annons

Mycket av sanden till La Cala de Mijas och Marbella kommer från Cabopino, Artola och Las Cañas där det finns gott om sand.