Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-07-04

Så får du ut ditt digitala vaccinpass

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-07-04

Från den 1 juli är det lättare att resa inom EU. Speciellt om du är vaccinerad och har tillgång till det digitala vaccinpasset som är gratis. Intyget kan visas upp digitalt eller i pappersform vid gränspassager i samband med id-kontroll.

Svenska Magasinet har testat det nya covidpasset som är utfärdat för Andalusien (bilden) och kan konstatera att det fungerar utmärkt. Smidigast är att ladda upp det digitala vaccinpasset vid incheckning över nätet inför din flygresa.

Om du har din hemvist i Sverige gäller följande:
För att resa till Spanien utan att från 12 års ålder behöva visa upp negativt PCR-test (högst 72 timmar) eller antigentest (högst 48 timmar) gäller det att du är fullt vaccinerad. Och att det har gått 14 dagar efter den sista vaccindosen.
Logga in för att hämta vaccinationsbevis med din e-legitimation på covidbevis.se.
Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas automatiskt till din digitala brevlåda och är redo att användas.
Om du inte kan använda e-legitimation kan intyget skickas i pappersform till folkbokföringsadressen. En blankett finns på ehalsomyndigheten.se den 1 juli.
Den som saknar tillgång till internet kan ringa 0771-766 200 eller skriva brev till E-hälsomyndigheten och be om att få en blankett som man fyller i och skickar tillbaka till E-hälsomyndigheten, Box 913, 391 29 Kalmar.

Än så länge innehåller intyget i Sverige endast bevis på att du är vaccinerad. Utöver det innehåller dokumenten namn, födelsedatum, utfärdandedatum och ett unikt certifikat-id i form av en QR-kod. Från mitten av juli är planen att bevisen även ska inkludera negativa testsvar och senast den 12 augusti ska det även gå att få bevis på tillfrisknande.

Covidbeviset i Sverige är giltigt i 90 dagar. Ett nytt intyg kan hämtas gratis hur många gånger som helst.

Har du din hemvist i Andalusien:
Du laddar ned covidpasset via webbplatsen ClicSalud+ eller via appen Salud Andalucía. Du kan även hämta ut det vid din lokala vårdcentral, centro de salud.

På webben eller i appen identifierar du dig med DNI eller NIE-nummer. Du hittar covidpasset under “Salud” och “Certificados COVID-19”.

I Andalusien har covidpasset varit i funktion sedan 7 juni.

Har du din hemvist i regionen Balearerna:
Du hittar det under ”Portal del Paciente” på den regionala folkhälsovårdens webbplats ”Ib-Salut”.

Har du din hemvist i regionen Kanarieöarna: 
Den kanariska regionala folkhälsovården har öppnat en ny webbplats ”MiHistoria” och app där du hittar covidpasset. Du identifierar dig med DNI eller NIE och mobilnummer. Du får ett textmeddelande med kod som ger tillgång till det digitala covidpasset.

Om du har din hemvist i Valenciaregionen:
Du begär ditt covidpass antingen i digital form eller papper via webbplatsen, ”portal del coronavirus”, eller appen GVA+ Salud, med hjälp av ditt sjukvårdskort, SIP, i elektronisk form. Du kan även hämta det vid din lokala vårdcentral, ”centro de salud” efter tidsbeställning.

Om du har din hemvist i Murciaregionen:
I Murcia har covidpasset funnits i digital form eller papper sedan 14 juni. Du begär ditt covidpass via webbplatsen sede.carm.es Du kan även hämta det vid din lokala vårdcentral, ”centro de salud” efter tidsbeställning.

Inresa till Spanien med flyg eller båt
Samtliga resenärer som ankommer Spanien med flyg eller båt måste fortsatt fylla i en hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien. Se mer information från det spanska hälsodepartementet. När deklarationen är ifylld genereras en QR kod som du kan behöva visa upp vid incheckning samt ankomst till Spanien.

Läs mer: Ytterligare lättnader för fler svenska resenärer
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255