Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-11-27

Svensk gängkriminell liga avslöjad för andra gången

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-11-27

Ledaren för ligan greps i Torrevieja 2012. Efter att den gängkriminella ligan var tillbaka på Costa Blanca har de ägnat sig åt narkotikahandel och vapenförsäljning. I förra veckan grep spansk nationalpolis i samarbete med svensk polis fem personer i provinserna Alicante och Murcia, fyra svenskar och en spanjor i åldern 29 till 44 år.

Utredningen inleddes i juli 2019 och spansk nationalpolis har samarbetat med svensk polis, skriver Spaniens Inrikesdepartement i ett pressmeddelande på fredagen.

Bland annat ska ligan under vapenhot kidnappat en person som var bror till en känd ”cocinar”, det vill säga en person som blandar ut kokain och portionerar drogen för att ligan ska få en större ekonomisk förtjänst.

En utredning inleddes i Spanien efter att polisen fått uppgifter om att en tidigare svensk gängkriminell liga inom narkotikahandel återvänt till Costa Blanca. Ligans ledare greps i Torrevieja 2012 och var vid tidpunkten en av de 30 mest efterlysta av Interpol. Mannen hade gömt sig i Torrevieja sedan 2005.

Efter att den svenska ligan återvänt till Spanien och Costa Blanca har de ägnat sig åt narkotikahandel med främst kokain, hasch och dopningsmedel som anabola steroider. Varorna var avsedda att distribueras och säljas i Spanien och Sverige. Jämfört med förra gången ägnade sig ligan även åt vapenförsäljning.

Under pistolhot har ligan kidnappat brodern till en tidigare känd specialist med kunskaper i att blanda ut och portionera kokain för att få större förtjänst vid försäljning.

Ligan har även drivit en ”locutorio” och därifrån distribuerat krypterade telefoner.

I förra veckan gjorde spansk polis i samarbete med den svenska polisen flera husrannsakningar och tillslag, och grep fem personer.

Polisen beslagtog ett halvt kilo kokain, 200 gram hasch, 32 burkar med 200 tabletter anabola steroider, ett halvautomatiskt hagelgevär, två pistoler, ljuddämpare, 140 patroner, 8 krypterade telefoner och 100 mobilkort. Vissa av de beslagtagna prylarna visas på bilden ovan från nationalpolisen.

Polisen hittade flera vapen gömda i ett fordon som de endast använde som lager.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255