Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2019-10-01

Spansk polis har fått stopp på gängkriminella från Sverige

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
SvM
2019-10-01

Efter en blodig våg av uppgörelser på Solkusten mellan kriminella gäng i Spanien med säte i Sverige har det lugnat ned sig senaste tiden. Polisen har genom beslag och gripanden fått stopp på gängens framfart på kusten. Det skriver dagstidningen ABC.

2018 var ett extra blodigt år på den spanska Solkusten. Det rapporterades om avrättningar, kidnappningar och uppgörelser mellan gängkriminella så gott som varje månad. Vid de flesta tillfällen var det gängkriminella eller dödspatruller från Sverige som agerade torpeder på kusten.

Polisen har utfört flera insatser där ledande personer i de kriminella gängen har gripits. Stora beslag av narkotika har gjorts vilket har stoppat våldsspiralen som särskilt skakade Marbella skriver ABC.

Tidningen räknar upp flera händelser kopplade till gängkriminella. En företagare till en nattklubb sköts till döds utanför sin bostad. Brandbomber användes vid en biltvätt och en gymanläggning i San Pedro Alcántara i Marbella. Ägaren var en känd person i den undre världen som gick under smeknamnet ”Maradona”. Han sköts till döds när han besökte kyrkan i San Pedro i samband med sonens konfirmation.

Gärningsmännen kom från Malmö och agerade torpeder och låg bakom flera avrättningar. Samma personer låg bakom ytterligare en avrättning då en person från den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika sköts till döds i Estepona. Ytterligare en person, en svensk medborgare, torterades till döds medan en annan svensk medborgare misshandlades svårt i en bostad i Mijas i augusti 2018. Här var både offer och gärningsmän svenska medborgare.

Händelserna har kopplingar till uppgörelser mellan olika narkotikaligor och obetalda skulder.

Samtliga gärningsmän varav flera är svenska medborgare sitter häktade i väntan på rättegång. Gripanden har utförts av specialenheter inom Guardia Civil och nationalpolisen.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255