Idag startade den årliga upplagan av Concurso de Saltos Internacional de Barcelona, alltså Barcelonas internationella tävling i Hästhoppning. Evanemanget hålls mellan den 29 september och den 2 oktober och bland annat kommer finalen i årets FEI Nations Cup att avgöras. Där tävlar 14 olika landslag från hela världen. 

“Vi hoppas kunna ordna en tävling som är värdig namnet och skapa den bästa finalen i historien,” sa Emilio Zegrí, som är president för Fundación Real Club de Polo de Barcelona, till tävlingens hemsida. 

Han berättade också att: “Barcelona är dedikerat till hästsporten, till vår förening och till tävlingen som vi vill fortsätta arrangera i många år framöver,” och kunde avslöja att även nästa års final kommer att utspela sig under denna fullspäckade hästhelg i staden.  

FEI Nations Cup – eller Furusiyya FEI Nations Cup som den heter sedan 2013 – är världens mest prestigefyllda tävling inom Hästhoppningen. Den har hållits sedan 1909 och förra året vann Nederländerna. 

2022 tävlar Argentina, Belgien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Irland, Mexiko, Nederländerna, Norge, Sverige, Schweiz och Spanien. 

Finalen avgörs i två delar där den första deltävlingen gick i eftermiddags och slutfinlen går på söndag klockan 15.00. 

Sverige redan utslagna

För att nå söndagens omgång var lagen tvungna att sluta på en av de åtta bästa placeringarna under dagens tävling. Sverige lyckades tyvärr inte kvalificera sig vidare men värdnationen Spanien kommer att vara med efter att ha slutat på tredje plats idag. Första och andraplatsen togs av Frankrike, som var helt felfria, och Irland. De andra länderna som tog sig vidare är Storbritannien, Belgien, Schweiz, Tyskland samt de regerande mästarna från Nederländerna. 

Besökare kommer kunna uppleva mycket mer än bara finalen i Nations Cup. Det kommer även att bjudas på rena uppvisningar och flera andra tävlingar, bland andra: RCPB Trophy, Royal Bliss Trophy och La Vanguardia Trophy, ska avgöras.

I anslutning till tävlingen öppnas även dörrarna till PoloPark. Det är en festival med blandade aktiviteter inom ramverket för ridsportsvärlden.