Chef Paolo är mannen bakom La Trattoria de Marbella som ligger intill Casinot vid Puerto Banus, Nueva Andalucia. Redan 1986 flyttade Paolo från Verona i Italien, till Spanien och då till Tarifa, efter det att han besökt området några år tidigare på semester och fascinerats av den spektakulära utsikten från El Mirador de Estrecho, havet mellan Spanien och Marocko.
Det var här i Tarifa som han upptäckte den fantastiska tonfisken från Barbate i Cadiz-provinsen, en råvara Paolo är speciellt förtjust i och använder i många av sina pasta-rätter och till carpaccio. Annars är han väldigt noga med att servera autentiska italienska delikatesser och alla övriga råvaror och ingredienser är förstås dagsfärska. Man vet att maten är ”spot on” när andra lokala restaurangägare med jämna mellanrum dyker upp bland matgästerna!
Under sommaren och fram till den 13 september har La Trattoria öppet från kl. 19.00 alla dagar i veckan. Benvenuti!
google_ad_client = ”ca-pub-4108016601726900”;
google_ad_slot = ”4324319218”;
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 15;
Paccheri alla favignanese (Sicilia) med röd tonfisk från Tarifa
Ingredienser 4 pers.
2 skedar Aceite Virgen Extra
360 gr pasta typ ”Paccheri”, märke Rummo
1 vitlöksklyfta
kryddstarka chilis (efter smak)
20 kapris sicilianska i salt, tvättade
30 svarta oliver fr Gaeta (Italia)
300 gr små tomater fr Pachino (Sicilia)
250gr röd tonfisk fr Tarifa
Oregano efter smak
Persilja
Salt och svartpeppar
Tillagning:
Rosta vitlök och chilis i olja, lägg till kapris och oliver. Blanda och tillsätt tomaterna,
salta o peppra.
I annan panna fräs upp tonfisken i små bitar. Lägg till tonfisken i såsen och smaka av
med oregano och persilja.
Den kokade pastan och en liten mängd av kokvattnet blandas med såsen, låt puttra
tills ni uppnår önskad krämig konsistens.