Äntligen har Nueva Andalucia fått en läcker tapas gastro bar, i bästa läget, enkelt att hitta till och att parkera. Funky Tapas Gastro Bar ligger i hörnet calle Las Violetas, gatan bakom Casinot, och calle Las Gardenias, i en nyrenoverad snygg lokal där terrasserna glasats in för maximalt nyttjande även på vinterhalvåret. Baren har en industri/loft feel där ni även kan se stora fotbollsmatcher.

Funky´s meny är rikligt varierad och välbalanserad. 2-3 rätter är perfekt per person, sallader, bröd & hummus, vegetariskt, fisk, kött och varför inte en engelsk minipaj! Menyn kommer att varieras efter säsong. Vi bjöds laxtartar med wasabi creme fraiche som ger rätten edge. En snyggt presenterad knaprig blå mögel/bacon sallad.

En urgod kycklinglever paté och som avslutning en brochette med kantarell stuvning toppad med flingor av serrano skinka och ett vaktelägg, mums! Ett återbesök är garanterat. Funky Tapas Gastro Bar är ett perfekt stopp efter ett besök på Centro Plaza´s lördagsmarknad.

Söndagsluncherna är mycket populära och då serveras traditionell engelsk lunch med live musik fram till 17, senare på kvällen är det gastro tapas som gäller igen. Det är öppet tisdag – söndag hela dagen fr 12. Menyn hittar ni på funkytapasgastro.com och på Facebook kollar ni kvällar för live musik. Welcom!