Helgens golftävlingar i Sotogrande avslutades med en jämn systrakamp när Nelly Korda passerade sin storasyster Jessica på den sista rundan. 

– Det känns skönt att vinna men jag är också ledsen att det inte blev dagen som Jessica hade hoppats på, sa vinnaren efter tävlingen. 

Inför den sista dagen av Ladies European Tour (LET) och Aramco Team Series i Sotogrande ledde amerikanska Jessica Korda både den individuella turneringen och lagtävlingen. Korda hade sju slag till godo inför lördagen men fick se sig omsprungen av sin yngre syster Nelly. 

Nelly Korda är rankad trea i världen och avslutade helgens tävling med en imponerande runda på 67 (-5) slag. Hon vann därmed med tre slag före Franska Pauline Roussin och bärgade sin första seger för säsongen. 

Annons

“Det känns underbart att vinna. Jag har inte vunnit i år, så det är skönt att få en seger under bältet men jag är också ledsen eftersom dagen inte blev som Jessica hade förväntat sig”, säger hon till tävlingens hemsida. 

Jessica Korda hamnade till sist på en femte plats men i lagtävlingen kunde hennes lag hålla undan och ta hem trofen. Hon och hennes tre medtävlande gick runt på 33 slag under par och efteråt hyllade kaptenen stämningen i gruppen. 

 – Jag tycker vi hade en riktigt bra känsla där ute. Vi försökte hålla det så avslappnat som möjligt. Det var tuffare idag. Vinden var mycket starkare än tidigare, så det var lite kämpigt, men alla spelade bra och bidrog. Vi lyfte varandra vilket är det vackra med laggolf, summerar hon den sista dagen. 

En hel del svenskar tävlade under helgen. I den individuella delen slutade Linn Grant högst bland dem. Hon slog till sist nio slag under par vilket räckte till en delad sjundeplats. I lagtävlingen landande både Team Caroline Hedwall och Team Anna Nordqvist på -24 vilket innebar en delad niondeplacering. 

Inför helgen låg tre svenskar i topp på årets LET. Maja Stark leder serien före Linn Grant och Johanna Gustavsson när 10 tävlingar återstår av säsongen. Nästa är Skaftö Open som går norr om Göteborg och spelas i helgen som kommer. 

I Amcro Team Series återstår två tävlingar. De spelas i New York och Jeddah och går av stapeln senare i höst.