SNART TRE ÅR SOM FAST BOSATT I SPANIEN! Tiden går fort när man har kul, heter det ju. Och det ligger verkligen mycket i det i mitt fall efter flytten till Spanien. Av Anders Rosell, Chefredaktör & formgivare

Så här i efterhand får jag nog ge alla goda vänner rätt i deras kommentarer – när jag tänker närmare på saken var det nog tämligen våghalsigt trots allt att bryta upp och flytta till solen. Dock inget jag och sambon alls har ångrat. Vi önskar istället vi hade gjort detta långt tidigare. Vad är då bäst med Spanien?

Svaret är inte på något sätt förvånande, det är förstås klimatet och den tillhörande livsstilen. Att vakna varje morgon, kika ut och skåda en blå himmel utanför fönstret gör livet lättare att leva, helt enkelt. Sol och värme är förstås positivt, men den spanska byråkratin kan göra att vem som helst gråhårig (i mitt fall skägget) och den känns hopplöst tillkrånglad, föråldrad och ineffektiv.

Man får dock ta seden dit man kommer och ha tålamod, inte lönt att hetsa upp sig i onödan – det är bara slöseri med energi då allt ändå tar en faslig tid här. Den spanska byråkratin är ett klart minus och heller inget nytt för den som varit bosatt här ett tag.

Många inflyttade svenskar kommenterar ofta att de känner sig trygga här i Spanien, och det är en åsikt som är lätt att skriva under på. En bidragande orsak till det är helt klart att Spanien har en aktiv och väl synlig poliskår.

Och här finns alltid att göra – massor att se och uppleva. Måste i ärlighetens namn
erkänna att jag själv var tämligen okunnig om hur mycket historia det finns i det här landet, så mycket vacker arkitektur det finns samt icke minst hur vacker naturlandskapet är. Man vill bara ha mer – och det är lätt att bli ”spanien-fierad”.

google_ad_client = ”ca-pub-4108016601726900”;
google_ad_slot = ”4324319218”;
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 15;