Så här i slutet av sommaren sveper de varma vindarna över Costa del Sol, varmare än någon annanstans i Europa. Att kunna sitta ”Al fresco” och äta en god middag utomhus på kvällen är något vi nordbor njuter av Av Pernilla Gavrell, Restaurante El Castillo
De matintresserade letar i kokboken efter nya recept som skall inspirera till matlagning och ge en liten Ah-upplevelse när man tar första tuggan. Gärna i goda vänners samvaro.
Jag serverar gärna kycklingen med chiliaioli som sätter pricken över i´et. Till detta dricks, förutom ett glas iskallt vatten, en Alsac Gewurztraminer eller det Spanska vinet Garci Grande Sauvignon Blanc.
Som en extra liten bonus kan ni gå in på vår hemsida www.elcastillo.eu och under recept hämta receptet på chiliaiolin och en härlig förrätt på sparris.
Smaklig måltid!
Grillad marinerad kyckling med ljummen potatissallad för 4 personer
Till kycklingen köps:
800 gr kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
Saften av 1 lime
1/2 tsk av Sambal Oleak
4 msk olivolja
2 msk paprikapulver
Salt och peppar
Marinad:
Pressa vitlöken och blanda med saften av limen, Sambal Oleak, olivoljan, paprikapulvret, salt och peppar.
Dela filén på längden och lägg i marinaden. Låt stå i minst 3 timmar i kylen.
Till potatissalladen inköps:
ca 1 kg färsk potatis
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl olivolja
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
Färsk Timjan, salt och peppar
Sallad, t ex ruccola eller blandsallad
Koka potatisen och häll av vattnet när potatisen är klar. Ställ åt sidan.
Skär löken i ringar och skiva vitlöken fint.
Ta en klick smör i en kastrull och lägg i all lök. Fräs någon minut och häll sedan på olivolja, vatten och vinäger. Koka under några minuter under svag värme. Salta och peppra.
Skär den avsvalnade potatisen i skivor och lägg i en skål tillsammans med salladen. Tag så mycket av lökdressingen som passar din smak. Dra av några blad från timjanen och strö över. Lägg resten av kvistarna överst.
Grilla eller stek filéerna. Lägg upp på tallriken tillsammans med den ljumna potatissalladen och gärna med chiliaiol.