Guardia Civil har arresterat  30 personer och tagit 1 000 marijuanaplantor i beslag. Bilarna som fraktade drogerna utgav sig för att vara på väg till Ukraina med mat och kläder till de som har drabbats av kriget. 

De frihetsberövade personerna har distribuerat marijuana från odlingar runtomkring Andalusien. De är av tysk, spansk, marockansk och ukrainsk härkomst. 

Marijuanan packades i en lägenhet i Mijas för att sedan skickas till olika destinationer i Europa. Under den pågående utredningen stoppade polisen två skåpbilar i Fuengirola. Bilarna var registrerade i Ukraina och i dem hittades totalt 109 kg vakuumpackad marijuana. I Samband med att bilarna stoppades greps fyra personer. 

Totalt har 11 tillslag gjorts där polisen tagit kontanter i Euro och Dollar till ett totalt värde av ca 10 miljoner kronor i beslag. Man har även hittat 20 kg marijuana som var redo för försäljning, 1000 marijuanaplantor, ett eldvapen samt en del stulen polisutrustning. 

Tillslagen skedde i två faser. Under det första arresterades 11 personer som tillhör ett kriminellt nätverk för drogsmuggling. Under den andra greps ytterligare 14 i Granada, Cordoba och Sevilla.