Oavsett om du har ett lågt eller högt handicap så är det väldigt viktigt att lägga tid på att bli en bättre puttare för att sänka ditt spelhandicap. Otroligt viktigt är det att bli bättre på långputtarna, handen på hjärtat, hur ofta både tre och fyrputtar du inte under dina golfrundor? Av Peter Gustafsson Atalaya Golf Academy

Lägg lite tid på att bli en stabilare puttare så kommer ditt handicap automatiskt att sänkas. Viktigt är att vara väl förberedd när du går ut på greenen, se till att du alltid har din greenlagare och din markeringsknapp i fickan. Stressen när din medspelare irriterat står och väntar på att du ska hitta din knapp för att markera din boll kommer inte att skänka dig det lugn och fokus som du behöver för att lyckas.

Vid långputtar så ska ditt mål vara att kunna sänka bollen med två puttar, försöka att skaffa dig en bra rutin som ger dig tid för fokus runt greenen.

Vid en långputt så börjar du med att ta ut din linje mellan bollen och hålet, sätt dig bakom bollen och ta ut din horisontella linje. Nu går du fram till hålet och din hjärna hjälper dig att automatiskt registrera avståndet och vilken hastighet du behöver för att komma nära med din första putt. Kika även på hur det ser ut runt hålet och nu upptäcker du även småsten eller annat i din linje som du kan ta bort.

Gå tillbaka till din boll och gör ett par övningssvingar samtidigt som du tittar på hålet, det hjälper dig att hitta känslan med din putter inför ditt slag. Försök nu att putta som de två övningssvingarna och sikta på att hamna så nära du kan inom det avstånd du är säker på att sätta vid putt nummer två.

Målet på green ska alltid vara två puttar.
Missa inte 10% rabatt! Svenska Magasinet ger dig rabatt hos PG Golf Academy när du fyller på ditt rangekort