Allt fler träningsintresserade lockas till att komma och träna på en av Marbellas främsta träningsanläggningar. En otrolig inspirerande plats. Där olika nationaliteter möts och där stämningen är väldigt familjär. Av Sarah Åberg

I Nueva Andalucia ligger Real Padel som idag är en av de mest välbesökta träningsanläggningarna i Marbella med över 4500 medlemmar. En plats med ett helhetskoncept. Jag vill kalla det en livsstilsanläggning. Här finns det mer eller mindre allt du behöver på ett och samma ställe. Hit dras alla sorters människor från liten till stor. Det erbjuds padel, boxningsringar, utomhusträning, traditionellt gym, flera olika pass som passar från barn till senior. Här finns kids club, dit du kan lämna dina barn medan du tränar, njuter av en härlig massage eller äter en vällagad middag. Här arbetar personliga tränare, massörer, naprapater och anläggningen har en egen hårsalong. Det lagas hälsoinspirerad frukost, lunch och middag. Du kan till och med få din bil tvättad medan du tränar. Tycker du synd om din hund som får vara hemma själv medan du är borta. Tänk inte på det, det finns ett hunddagis där du kan lämna hunden medan du tränar. Allt är uttänkt in i minsta detalj.

Det är någon speciellt över träningsanlägg – ningar. Känslan när man för första gången går in i byggnaden, doften, atmosfären och hela upplevelsen. Det första som slår mig är hur rent allt är, organiserat och uppstyrt.

Första gången jag besökte gymmet strök jag längst väggarna och konstaterade att jag aldrig sett så mycket vältränade människor på ett och samma ställe. Stämningen är god. Folk samsas, hjälper varandra och min förutfattade mening om anläggningen är som bortblåst. Jag är otroligt fascinerad över känslan att här får människor faktiskt vara och se ut som de vill. Anläggningen har över 15.000 besökare per år. Ur högtalarna spelas musik och när jag går på löpbandet utomhus och blickar ut över padelbanorna får jag gåshud över hur välska – pad denna plats är. Att kunna träna utomhus 365 dagar om året. Genomtänkt rakt igenom. Utomhusgymmet är över 10.000 kvm stort.

Det man inte ser vid första anblicken är framgångshistorien bakom ridån. Klubben köptes år 2008 av familjen Valverde Acevedo. Jessica som tillsammans med sin bror Aaron är hjärnan bakom klubben, hade en idé och en dröm och har inte avvikit från den. Idag har syskonparet tillsammans drivit upp Real Padel som en av Marbellas främsta tränings – anläggningar. Jag älskar att se passionen, viljan och behållningen av vad de skapat. Det har tagit tid att komma dit dom är idag. Men som man säger, Rom byggdes inte på en dag och vad gör väl det när resultatet inte är annat än briljant?! Vad kan vi alla dra för lärdom av detta? Följ dina drömmar och ge inte upp.