Kooperativet AGAMMA med inte mindre än 218 boskapsskötare och känt för sina goda ostar som är ett riktigt hantverk med hållbarhet som grund kan fira nya utmärkelser.

Vid den trettonde upplagan av den mest prestigefyllda gastronomiska tävlingen på nationell nivå, GourmetQuesos 2023, tog kooperativet två nya priser med märket ”Quesos Montes de Málaga”.

Här är vinnaren:

Getosten ”Quesos de Cabra Curados de Leche Cruda” vilket betyder att mjölken är opastöriserad (leche cruda) vilket ger extra mycket smak.

Den andra osten som placerad sig som tvåa i klassen ”Queso Semicurado” är ”Queso Reserva Natural con Pimentón” som är producerad på pastöriserad mjölk.

Det är inte första gången som märket ”Quesos Montes de Málaga” mottar utmärkelser vid Gourmet Quesos. 2016 placerade sig Semicurado på tredje plats. Det gjorde även Emborrizado både 2019 och 2022.

De prisbelönta ostarna brukar i regel gå att hitta i välsorterade ostavdelningar vid livsmedelskedjor som Carrefour.

Ola Josefsson

Ola Josefsson

Bevakar Solkusten och Spanien sedan 1994.