Lenas kitchen: Lenas fantastiska kycklingpaj (sex personer)

av | apr 15, 2024 | April 2024, Artiklar, Mat & vin, Upplaga

Börja med att steka den strimlade kycklingen, champinjonerna, vitlöken samt salt och peppar.

Talkspices.com
C/ Pintor José caballero 32 local 11
San Pedro de Alcántara
Tel: +34 722 60 50 10

Vispa ihop äggen, grädden och tillsätt majsmölet. Rör sedan ner sambal oelek, paprikapulver, sesamfrön samt lite salt och peppar. Lägg kycklingen, champinjonerna och häll såsen i en traktörpanna och sjud under omrörning i några minuter. Låt stuvningen kallna. Rör ner gräslöken och spenatbladen. Fyll sedan pajformen.

Toppa med hela cocktailtomater och garnera toppen av pajen med deg som är kvar och pensla med lite ägg. Ställ in pajen i ugnen på 225° (varmluft 200°) cirka 20 – 25 min. Servera pajen varm med en härlig sallad.

Tips:

När du bakar paj, gör en dubbel sats och frys in en färdig paj som du snabbt kan ta fram och bjuda på.

Fyllning:
500 g kycklingfilé strimlad
350 g halverade champinjoner
1 dl finhackad gräslök
4 msk rostade sesamfrön
3 dl grädde
2 msk majsmjöl
2 ägg
1 tsk paprikapulver
4 tsk sambal oelek
10 g finhackad vitlök
1 näve färsk spenat
Ca 12 st små cocktailtomater
Salt & peppar

Pajdeg:
120g smör, rumsvarmt
210g vetemjöl
1,5 tsk ättikssprit
0,75 tsk salt
2.5 msk vatten

(spara lite jordnötter som du kan finhacka och ha i rullarna)

Redaktionen SvM

Redaktionen SvM

Redaktionen

TIPSA REPORTERN
Ola Josefsson

Costa del golf