En väggmålning i stadsdelen El Boquetillo i Fuengirola finns med bland kandidaterna då världens bästa väggmålning för 2023 ska utses.

Väggmålningen med temat ”La magia de los sueños” som är gjord av Sevilla-artisten ”Kato” har blivit ett lyft i karriären.

Totalt är det femtio väggmålningar i hela världen på platser som Spanien, Argentina, Chile, Storbritannien, Rumänien, Ryssland och Kosovo bland annat som finns med bland kandidaterna bland ”Street Art Cities” som ska utse bästa väggmålningen som gjordes 2023 i utomhusmiljö.

Konstnären Fabián Bravo Guerrero från Sevilla som går under smeknamnet ”Kato”.

”La magia de los sueños” i Fuengirola är gjord av Fabián Bravo Guerrero från Sevilla som går under smeknamnet ”Kato”. Han har utfört väggmålningar i 24 år och jobbat med det som professionell i 14 år.

Annons

Väggmålningen i El Boquetillo visar en flicka vid en solnedgång som håller en lysande sjöstjärna i händerna. En väggmålning där konstnären vill förmedla budskapet att även i de mörkaste stunderna finns det alltid ett ljus som leder till drömmar.

I bakgrunden syns fästningen Sohail som är en Fuengirolas mest framträdande symboler.

Du kan rösta i tävlingen genom att gå in på streetartcities.com och gilla den som du tycker bäst om. Den 31 januari meddelas resultatet.

Under tiden fortsätter Kato att måla. Nyligen avslutade han sitt största arbete någonsin. En väggmålning som mäter 18×16 meter i Algeciras. Den föreställer tjej som spelar gitarr vilket ska hylla flamencokulturen i Andalusien.

Väggmålningen i Algeciras

– Många kommuner inser att väggmålningar är ett verktyg som tjänar till att försköna städer och som också lockar turister och besökare i stället för att gå till ett museum eller galleri. De föredrar att se väggmålningar utomhus, säger Kato till Diario Sur.

Ytterligare två väggmålningar som finns i Jaén och Granada finns med bland kandidaterna.