Elever vid Svenska skolan i Fuengirola hade gjort teckningar på temat ”vikingar”. Det beskrivs som ett trevligt inslag med att även barn fick delta i det svenska utbudet. Något som den svenska casetan var ensamma om.

Den 28:e upplagan av Feria Internacional de Los Países i Fuengirola beskrivs som en av de mest lyckade både till evenemanget som stort, säkerheten och besöksantalet.

– Faktum är att några allvarliga incidenter inte har inrapporterats. Det var några mindre händelser i början och i slutet på ferian annars var det en mycket lyckad feria, säger Jose Luis Ponce Martín, kommunalråd med ansvar för turism och säkerhet.

Elever från Svenska skolan i Fuengirola hade tecknat färggranna vikingamotiv

Svenska Magasinet träffade Jose Luis Ponce Martín på tisdagen och han berömde den svenska casetan.

Annons

– Jag besökte casetan och fick se hur kända sötsaker (polkagrisar) tillverkades. Men det jag fastnade för var alla teckningar på vikingar som barn hade gjort. Så fint initiativ att barn fick vara med och delta. Det var något Sverige var ensamma om.

Det var elever vid Svenska skolan i Fuengirola som hade låtit fantasin flöda och ritat motiv på ämnet vikingar som var lite av tema i den svenska casetan.

Totalt bidrog ferian till tusen arbetstillfällen och många av hotellen i Fuengirola var fullbokade. I de 33 casetorna var det mellan 25 och 50 personer per caseta som var verksamma.

Jose Luis Ponce Martín som stod på åttonde plats på listan hos Partido Popular vid kommunalvalet ifjol har tidigare varit yrkesmilitär med utlandsuppdrag.

Svenska Magasinets Ola Josefsson träffade Jose Luis Ponce Martín under tisdagen. En längre intervju kommer vid ett senare tillfälle.

– Jag var bland annat i Somalia på uppdrag av FN tillsammans med Sverige. Här samarbetade jag med flera svenska militärer, berättar Ponce Martín som lagt militärkarriären på hyllan för att i stället bli lokalpolitiker i Fuengirola med ansvar för turism och säkerhet.

– Fuengirola är en trygg och säker plats. Ifjol minskade antalet vardagsbrott med 28 procent.

En längre intervju med Jose Luis Ponce Martín kommer i juni med anledning av hur hittegodsavdelningen fungerar.