2 lammlägg
150 gr honung (miel de romero)
1/2 dl vin vinäger
1 tsk paprikapulver kryddstarkt
2 lagerblad
6 vitlöksklyftor
2 tärningar köttbuljong lite salt
4-5 strängar saffran
1 dl vitt vin
1/2 tsk vitpeppar
2 burkar ”sofrito” på tomat och lök
olivolja till stekning Ta fram en gryta och hetta upp olivoljan. Häll i sofriton och hackad vitlök. Lägg ner köttet och låt fräsa runt några minuter. Tillsätt saffran, paprikapulver, lagerblad, vin och smulade buljong tärningar. Blanda väl, sänk värmen och låt såsen reduceras något. Sätt ugnen på 185 grader och sätt in grytan i 35 min.
Skeda såsen över lammet och låt den inte reduceras för mycket. Om det händer kan ni slå på lite vatten eller buljong. Slå honung och vinäger i en liten kastrull och rör om ordentligt. Låt sjuda tills såsen reducerats lite. Slå såsen över lammet och lämna i ugnen ytterligare 10 min.
För en intressant smak tillsätt lite rivet apelsinskal eller lite finhackad fräst Serrano-skinka.