Vårens första månad med takdropp av smältande snö och lökväxter som ropar hej i rabatten hos er, och naturligtvis är vårtecknen många även här.

Det blommar otroligt vackert nu och vi har en fantastisk grönska som det lilla regnet i vinter gett oss.

Grönskan njuter vi av kan jag lova, innan den varma sommarsolen bränner våra grönytor till taggigt gult gräs.

Av EvaLotta Pettersson, chefredaktör. evalotta@svenskamagasinet.nu. Tlf +46 702 094 683

Annons

De stängda strandrestaurangerna börjar vakna till liv igen, överallt slipas och målas det för fullt inför årets första stora turisthelg – påsken. Då kommer vintertrötta bleka turister hit som längtat i många mörka månader efter det vi kallar för vardag. Ni är alla varmt välkomna! Beachklubbarna renoverar solsängar som aldrig förr nu när det hotas med stängda pooler i sommar så är havet ett säkert kort.

Tiden som kommer nu är den bästa tycker jag, fina lagom varma dagar, lite kyliga kvällar och löften om vad som ska komma: som prunkande trädgårdar, efterlängtad ledighet återhämtning och grillkvällar. I Sverige togs cyklarna fram på våren och vi cyklade mellan varandras trädgårdar för härligt häng. Här är det dåligt med cykelavstånd till vänner, med endast nya bekantskaper är vi alla väldigt utspridda, så det blir oftast bil till varandra och av förklarliga skäl en taxi hem.

Våren för mig är av gammal vana ett kärt besök till handelsträdgården för inköp av blommor och njutet hemma av planteringen. I år har jag köpt endast växter som inte behöver så mycket vatten. Jag tänker naturligtvis på vår vattenbrist, så att köpa törstiga blommor känns inte som en bra plan.

Jag har upptäckt att det finns otroligt vackra växter som klarar sig fint med lite vatten. Bra tips har jag fått av Victoria som skriver på sidan 34-35, hon är en expert som bott i Afrika i många år. Ni kommer att få njuta av hennes kunskap framåt i magasinet.

Magasinet innehåller mycket turism denna månad, många härliga reportage, och ett mycket efterlängtat korsord från er läsare.

Jag önskar Dig trevlig läsning!