NU NÄR JULEN STÅR INFÖR DÖRREN passar det ju alldeles utmärkt att repetera nyheten Svenska Magasinet släppte på nätet för en tid sedan. Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Málaga som stad drar längsta strået om att vara den bästa staden i Europa att fira en solig jul. Och inte bara det, Málaga har också blivit nominerad till Europas bästa destination 2019. Inte alls förvånande tycker vi som älskar denna vackra stad. Så här löd nyheten:

”Organisationen European Best Destinations presenterar Costa del Sols huvudstad Málaga som den bästa destinationen för ett soligt julfirande i Europa.
Staden valdes ut bland Europas 20 populäraste resmål, staden har fått första platsen i rankningen av ”bästa soliga julmarknader i Europa” och lanseras nu av organisationen som den bästa stadsdestinationen för att fira en solig jul.

Organisationen EDB beskriver Costa del Sols huvudstad som ”en av de heta destinationerna i Europa, en lysande och överraskande stad som är en blandning av allt som du älskar. Sol, strand, kultur, äkthet, tradition och shopping. Málaga är också känt för kvaliteten på sin julbelysning (bland de vackraste i Europa)”, skriver organisationen.

Annons

Urvalet för de bästa soliga julmarknaderna har utförts av en panel bestående av 12.680 resenärer som valde ut sex julmarknader, Granada, Madrid, Barcelona, Sevilla, Funchal och Málaga, med Málaga i topp.
Málaga är också nominerad till Europas bästa destination 2019 i konkurrens med de mest besökta och populära destinationerna på kontinenten, inklusive Wien, Rom, Azorerna, Genève, Berlin, Lissabon, Bratislava och Edinburgh. Vem som får titeln avgörs genom en online-omröstning som pågår mellan den 15 januari och den 5 februari 2019.”