Vi noterade på social media att uppmärksammade designern och konstnären Nadja Wedin besökte Solkusten och passade på att ta en kontakt med lite frågor.

Hur blev det Almuñécar och Costa Tropical för din del?

Jag har sen jag var liten tillbringat mycket tid på Mallorca och för tolv år sen så hade jag möjlighet att göra min dröm till verklighet genom att köpa en liten lägenhet utanför Palma. Vi tillbringade mycket tid där och jag älska – de varenda sekund. Med tiden så kände vi att vi var nyfikna på fastlandet och hälsade då på vänner som har hus just i Almuñecar. Då föddes idén att vi skulle lämna Mallorca, som vi kände blivit lite väl turisttätt, och när jag var där nere själv i ett par veckor hittade jag vårt hus mitt i gamla stan, och jag föll pladask.

På vilket sätt hittar du inspiration här i Spanien till din design?

Inspirationen jag får av att vara i Spanien är nog ljuset, havet och bergen och det lugn som jag får där. Ibland kan jag omvandla det till målningar när jag är på plats, men ofta så har jag fullt sjå att njuta av att vara där, så jag kan inte alltid landa i att gå in i en målning, för när jag målar går jag in i en liten bubbla och det känns ibland helt omöjligt när jag är på en sån vacker plats som liksom kräver hela min uppmärksamhet. Så ungefär i november hemma i mörkret så flödar inspirationen lite lättare, och det är lätt att plocka fram det ur minnet eller ifrån alla tusen bilder man har i telefonen.

Djur är återkommande motiv i din design, vad betyder djur för dig?

Djur har varit viktiga i hela mitt liv, jag har alltid haft djur i familjen. Om det är därför som djuren återkommer i mina motiv vet jag inte, men det är nog en bidragande orsak. Sen är jag fascinerad av att teckna päls, fjädrar och natur generellt. Det finns mycket i en fjärils vinge som påminner om ådringarna i ett blad, naturen har sina helt egna mönster och det är nog det som lockar att avbilda.

Du har nyligen medverkat i en konstutställning på CACMijas, hur upplevde du den? Blir det fler här på Solkusten?

Jag har efter många års uppehåll i måleriet äntligen kommit igång igen och nu hoppas jag på fler utställningar i Spanien och det verkar det som det blir, men inget är helt bestämt ännu. Vi får se hur det går i Mijas om det blir något sålt.

Säljs dina produkter här i Spanien och var får man tag i dem?

Mina produkter säljs inte i någon butik i Spanien, vi är ett relativt litet företag som inte haft resurser att bearbeta den marknaden ännu. Men nuförtiden så säljer vi mycket via vår hemsida www.nadjawedin.com, och vi har kunder i både USA och Europa.