Málagas fotbollsfans är idag inte nådiga i sin kritik efter ännu en förlust hemma på La Rosaleda. Denna gång mot Eibar som vann med matchens enda mål.

Sergio Cortés, sportjournalist vid Diario SUR, skriver idag att Málaga ett lag ”utan själ, utan hjärta och utan huvud. Dessutom ”utan karaktär, stolthet, talang och kreativitet”. ”Av den orsaken finns det idag ingen lösning på Málagas problem”.

Av 17 hemmamatcher på La Rosaleda har Málaga bara vunnet en (1).

Det är nattsvart och fullt kaos inom Málagas fotboll. Samtidigt som ägaren Abdullah Al-Thani och dennes söner är indragen i en oändlig rörig historia med anklagelser om förskingring och penningtvätt så ligger fotbollslaget fast förankrat i botten på den spanska andradivisionen.

Det finns ingenting i nuläget som antyder att en vändning ska komma. Tränaren som inledde säsongen fick sparken efter några omgångar. Och ersättaren Pepe Mel har inte lyckats bättre. Någon ”Mel-effekt” har ännu inte synts.

– Jag är frustrerad att vårt hårda arbete inte bär frukt, sa Pepe Mel vid presskonferensen efter matchen.

Fansen börjar tappa tålamodet vilket är fullt förståeligt. Även om det igår var 17.093 åskådare på La Rosaleda, vilket är en mycket bra siffra med tanke på lagets utsatta position, så lär det bli färre till nästa gång.

”Málaga är ett kadaver. Tack, Al Thani” skriver skådespelaren Antonio de la Torre på Twitter.

Igår var det burop och protester efter slutsignalen.

Segeryra hos Vélez efter seger mot tabellettan Antequera.

Roligare att konstatera att svenskägda Vélez vann mot tabellettan Antequera i provinsderbyt med matchen enda mål i grupp 4 i det som heter segunda RFEF. Vélez ligger på plats 11 och har nio poäng upp till förstaplatsen.