Med sitt soliga klimat och vackra landskap är Costa del Sol den perfekta platsen att njuta av utomhusaktiviteter året runt, och gokart är inget undantag. Costa del Sol erbjuder en mängd med olika spännande gokartbanor både för lokalbefolkning och turister.

Av Jonas Carlson

Utbudet av gokartbanor är stort men kvalitén varierar. Grabbarna från Postman Racing, Alex och Max, har testat de mest populära gokartbanorna på Costa del Sol och vad de kan erbjuda. Häng med i svängarna. (Inom parantes betyg)

(4/5) Karting Experience Miramar

Denna gokartbana ligger på taket på Miramar Shopping Center är en mycket omtyckt gokartbanorna i Fuengirola. Banan är endast 500m lång men en teknisk bana med olika svårighetsgrader som passar både nybörjare och erfarna förare. Här finns 4 olika typer av gokarts och så små som 2 åringar kan få åka med i specialbyggda dubbelkartar. Kombinera äventyr på takets gokartbana, shoppa loss, gå på bio eller ät en god lunch på någon av de restauranger som ligger i shoppingcentret.

(3/5) Funny Hill Marbella

Annons

Detta är en stor underhållningsanläggning i Marbella som inkluderar en gokartbana, gaming-rum, studsmattor, bumper cars m.m. Det är en perfekt plats för familjer och kompisar som vill ha en rolig dag tillsammans. Men även den perfekta anläggningen för barnkalas där kidsen har fullt upp på de olika åkattraktionerna medan föräldrarna umgås över ett glas vin/öl och tapas. Banan har en längd på ca 400 meter och är en mycket säker och rolig bana för nybörjare.

(5/5) KartCenter Campillos

Svenska Magasinet besökte Campillos bana tidigare i somras som är belägen något inland från Malaga och erbjuder en av de största och mest tekniskt utmanande gokartbanorna i Europa. Banan sträcker sig över 1 600 meter och är känd för sina snäva kurvor och långa raksträckor. Det är en idealisk plats för entusiaster som vill uppleva karting på riktigt. Det finns även en lite mindre bana för dom riktigt små. Här finns en mycket modern anläggning, bra restaurang och alla tänkbara faciliteter för en perfekt gokartdag uppe i bergen. Kartarna håller en mycket hög standard och här kan man även prova en av Spaniens snabbaste hyrkartar, 125cc som toppar 110km/h.

(3/5) Kart & Fun Estepona

Detta är ännu en mycket populär gokartbana i regionen belägen på en klippa norr om Estepona. Banan är 750 meter lång och har olika typer av kartar, inklusive dubbelkartar för de som vill dela upplevelsen med någon annan. Det är en utmärkt plats för både nybörjare och erfarna förare att njuta av en dag full av spänning. Här finns även ett litet fik för de som bara vill se på.

(3/5) Kart & Fun Málaga

Denna bana ligger nära köpcentret Plaza Mayor, är ca 850m lång och trixig. Banlayouten kan variera efter ägarens tycke och är upplyst på kvällarna för ännu mer spännande upplevelse. Här finns det ett fik, 2 olika banor och en mycket trevlig altan där man kan se hela banan vilket är rätt unikt. Perfekt bana för alla åldrar.

(3/5) Karting del Sol, Mijas

Detta är en familjevänlig men gammal gokartbana som erbjuder både vuxna och barn möjligheten att delta. Banan är 800 meter lång och är utformad för att vara säker och rolig för hela familjen. Banan är upplyst på kvällarna och här finns det möjlighet att ta en fika i solen och om man vill se på när familjen gör upp ute på banan.

Karting Experience Mijas

(Öppnar december 2023)

Testteamet sammanfattar

Oavsett om du är en erfaren gokartförare eller bara vill prova på för första gången, har finns det banor som passar alla på Costa del Sol. Samtliga banor har hjälm som man får låna, vissa har tom overaller om man vill använda men det blir oftast väldigt svettigt. Så varför inte ta en paus från sol och strand och upplev spänningen med gokart på Costa del Sol? Det är definitivt en upplevelse du sent kommer att glömma.