Tangos nya ägarna med rutinerade argentinaren Luciano i spetsen, tog i juni i år över denna välmeriterade krog i Puerto Banús. Här har i 25 års tid, det bästa av kolgrillat serverats och det finns ingen anledning att ändra på detta vinnande koncept. Alerta kypare iklädda vitskjorta och långa förkläden, ilar omkring och tar hand om alla gäster. Allt kött är argentinskt; rib-eye, entrecote, oxfilé, kotletter, ribs och här finns även lamm, kyckling och fisk. Otroligt nog kan vi även rekommendera Tango för er som inte äter kött, här finns mycket annat att välja på bland härliga förrätter, ceviche, räkcocktail, intressanta sallader och grillade grönsaker.

En given förrätt för köttälskare är de välsmakande oxsvanskroketter. Den fisk som grillas är tonfisk, lax, bläckfisk och räkor. Ett stort plus är att ni själva väljer de tillbehör ni vill ha t ex grönsaker eller bakad, gratinerad eller friterad potatis, alltså pommes!! Det samma gäller för de supergoda såserna, vi provade en bearnais med perfekt smak, lätt och fluffig samt en urgod, lite tyngre rödvinssås. Superba båda två.

Andra såser på menyn är peppar, svamp, blåmögelost och citron/saffran som passar mycket bra till grillad fisk. Jag erkänner gärna att jag avstod från dessert denna kväll för att inte förstöra den helt underbara smaken av kolgrillad oxfilé.

En trappa upp kan Tango ta emot större sällskap på 20 – 60 personer, helt oberoende av ruljangsen nere i restaurangen eftersom lokalen har egen ingång och toaletter. I denna förträffliga matsal finns en mysig bar med vinbodega och ett panorama fönster ut mot Antonio Banderas torg. Det är förresten här i parkeringen under torget ni enklast parkerar när ni besöker Tango, som ligger i samma hörn av torget som turistkontoret. Öppet på kvällen måndag – lördag och på torsdagar bjuder man på Tango show.

Bokning rekommenderas. Läs mer på tangorestaurante.com

google_ad_client = ”ca-pub-4108016601726900”;
google_ad_slot = ”4324319218”;
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 15;