Vi är tillbaka på det alltid lika spännande Funky Tapas Gastro Bar. Lagom till högsäsongen kan ägarinnan Debbie erbjuda en hel del nya rätter på menyn. Funky Tapas Gastro Bar är verkligen trivsamt, lokalen är smakfullt möblerad, öppen och luftig med bord på olika nivåer eller sitt på den härliga terrassen under skyddande solsegel, här har man bra kontroll på förbipasserande trafik. Läget är oslagbart nära Casinot och på gångavstånd till Centro Plaza och Puerto Banus. Själva baren har en tuff industrilook.

Vi började vår lunch med hummus och tapenade med dukkah, den nyttiga krydd- och nötblandningen alla pratar om. Kyckling Gyozas, en ny rätt, är japanska dumplings serverade på kålbädd med chilli och ingefärssås. Fem stjärnor får en underbar carpaccio på oxfilé där lite tryffelolja ger ett speciellt lyft.

En annan ny stjärna på menyn är butterflied panko räkor med limealioli. En av husets ständiga favoriter är en ypperlig Ceasar sallad. Det finns många varianter på denna sallad men Funky Tapas har en speciellt bra komposition och mixar helt rätt. Caprese salladen serveras på ett dramatiskt sätt, kommer med pesto och balsamisk vinäger.

Vi vill också slå ett slag för helt underbara dessert cocktails, ett suveränt sätt att avsluta en måltid. Och precis som med alla andra rätter på Funky Tapas Gastro Bar så går det alldeles utmärkt att dela.

Håll gärna lite koll på deras Facebook sida för musik underhållning, speciellt fredag, lördag då det alltid händer något spännande. Missa inte Funky Tapas Gastro Bar om ni är i krokarna av Nueva Andalucia, det här är smårätter på hög nivå.