Varje morgon sitter vi på min balkong för att äta frukost, njuta av morgonsolen och tittar på nyheter från gatan och stranden. Varje morgon underhålls vi av Hussen med den lille Vovven och har oerhört roligt åt denna lilla pigg/alert/busiga yorkshireterrier som driver sin husse till vansinne. Vi kan absolut inte bara le utan skrattar högt åt vovvens uppfostran av Husse och ger ofta vovven applåder för sina finter. Av Frida Hansson
E-post: farida392@hotmail.com

Tänk att denna lilla vovve totalt själv bestämmer när rasttiden är slut, trots att Husse tror att han bestämmer. Inte räcker det med en liten stund, nej den lilla vovven har bestämt sig att minst en timme var dag så är det husse som skall dresseras och inte tvärtom.
Vovven rusar runt på sina snabba korta ben, stannar upp och gräver i sanden, lyfter på huvuden och skällande säger till husse att komma och titta i gropen. Husse går på det varenda gång och tror att vovven har hittat en skatt och när husse är två meter från honom och springer han skrattande därifrån, stannar upp, böjer frambenen och riktigt hånler åt husses oförstånd.

Detta pågår om och om igen och husse tror varenda gång att han nu får fatt i den lilla vovven och kan sätta på honom halsbandet och gå hem. Men nej! Hunden har helt andra tankar på detta. Husse försöker locka honom till sig, kastar stenar och pinnar in ett hörn i hopp om att kunna fånga vovven, men vovven är beredd på allt och slinker undan i rätt tid. Husse går då en bit på strandpromenaden och gömmer sig bakom restaurangen, den lille vovven springer snabbt efter honom för att kontrollera vart han är på väg och inser lika snabbt att husse bara försöker lura honom.

Idag pågick detta i en timme innan husse gav upp och kallade på förstärkning per telefon. Hjälp anlände snabbt i Mattes skepnad. Detta tyckte hunden var roligt och började samma lektion även med Matte. Jösses vilka skratt denna hund har gett oss under två månader, vi ser fram emot denna underhållning varenda dag. Till och med om Husse har två stora starka karlar (vänner) vid sin sida så är han totalt försvarslös mot sin lilla vovves uppfostran, och även när de vuxna vännerna försöker hjälpa Husse genom att också gömma sig bakom stugknuten. Jag måste säga att vovven påminner om Caesar Milan från TV där han dresserar människor istället för hundar. Vem vet kanske denna lilla vovve sett dessa program och repeterar lektionerna på min spanska strand.

Efter ca 1 timme bestämmer vovven sig att nu räcker det med lektionen och kommer då med högburet huvud och svans fram till Husse och tillåter honom att sätta på halsband och leda honom hem.
Vovven har fullständig kontroll över Husse och även Matte som bara i nödfall ställer upp. Idag övertog hon infångandet då Husse var tvungen att åka iväg på någonting med sin bil.