C’est si Bon är ett nytt inneställe med fransk bistrokänsla intill Casinot vid Puerto Banus. Här huserar den på kusten välkända matgurun Garry Waite, som tillsammans med belgiske ägaren Fabrice, har skapat en kulinariska pärla. Öppen sedan januari i år, C’est si Bon är en succé bland matälskare av alla nationaliteter, både till lunch och middag. Söndagsluncher har alltid varit Garrys specialitet och här på C'est si Bon med begränsat antal platser, är bokning ett måste. En intressant meny med franska smårätter där jag vid ett lunchbesök fick smaka på 3 av dem. Coquille St Jaques, en utsökt liten rätt serverad i snäckskal.
Tonfisk tartar, en av mina favoriter som här smakar mycket bl a vitlök och serveras med vaktelägg på toppen. Som avslutning havsaborre serverad med frikassé av ärtor, skinka, nypotatis och mynta, helt enkelt delikat. C'est si Bons vinlista är imponerande med stort urval av franska viner som dessutom säljs per glas. Men som Garry påpekar, de spanska vinerna i mellan prisklass är bättre än de franska i samma prisklass och därför erbjuder vinlistan mycket mer än bara franskt.
Inredningen är excentriskt mysig med en flygel mitt i rummet och Fabrice underhåller gärna när han är på plats. En mindre terrass finns vid entrén och det planeras för fler bord kvällstid under stjärnhimmeln i fastighetens patio med fontän, de avvaktar tillstånd. Det bästa med C'est si Bon är de små portionerna som gör att man kan njuta av 2-3 olika rätter i samma sittning till hyfsade priser.
Cést magnific ! C'est si Bon har öppet hela dagen från kl. 13 – 23. Bienvenue!