Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

En deklaration återstår

Annons - Svenska magasinet

En deklaration återstår

2009-10-08

För dig som ej är resident i Spanien och äger fastighet (lägenhet eller villa) finns en deklaration som måste upprättas innan årets slut. Det är den statliga deklarationen för ej residenta fastighetsägare. Bo Wennertorp vid den svenska revisionsbyrån Global Accounting berättar vad som gäller. Du kan nå Bo på [email protected]


Skicka till en vän

Alla som äger en fritidsfastighet måste i Spanien deklarera för ett förmånsvärde av att inneha en fritidsfastighet. Den spanjor som dels äger en permanentbostad och dels en fritidsbostad måste erlägga ett förmånsvärde av att inneha en fritidsbostad. För dig som är ej resident i Spanien gäller samma sak. Spanska myndigheterna anser då att du innehar en permanentbostad i ett annat land. Och därför är den spanska bostaden en fritidsbostad. Och då skall ett förmånsvärde av detta innehav deklareras.

Deklarationsblanketten som skall användas numera heter 210. Tidigare fanns en blankett 214 men denna finns ej längre. Den upphörde i samband med att förmögenhetsskatten borttogs. Blankett 210 kan laddas ned från nätet. Men den måste anses vara ganska svår att fylla i.

Förmånsvärdet för de flesta beräknas till 0,5 % av taxeringsvärdet. Det kan vara ett lägre belopp om din kommun nyligen höjt taxeringsvärdet.

Innan du kan betala beloppet måste namnetikett erhållas från skatteverket. Den ifyllda blanketten försedd med din namnetikett lämnas till valfri bank för betalning senast den 31 december 2009 avseende år 2008.

Blanketten är så svår att fylla i att du förmodligen måste ta hjälp av en advokat eller revisor för att kunna göra en korrekt deklaration.

Tänk på att en tidningsartikel är allmän och kanske inte passar in på just din situation. Rådfråga en erfaren revisor eller advokat om du är osäker.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255