Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hälsa: Kan man må dåligt när man bor i Spanien? Hälsan är en helhet

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Kan man må dåligt när man bor i Spanien? Hälsan är en helhet

2018-11-12

De flesta av oss har emellanåt behov att tillsammans med någon utforska, rådgöra, hantera och ibland förändra områden i våra liv. Den vi samtalar med kan vara någon vi känner men ibland finns det fördelar att även samtala med någon som inte ingår i ens närmaste umgängeskrets. Våra känslor, tankar och beteenden är inte alltid ”sams” med varandra och då påverkas vår hälsa.


Skicka till en vän

Av Susanne Didrikson, teamledare

Psykiskt dåligt mående och stress samverkar negativt
Det skapar stress att inte må bra. Stress är i sig inte farligt utan tvärtom nödvändigt för oss människor. Däremot är det skadligt att inte ha tillräckliga pauser och vila från stress. Stress kan också vara en av orsakerna till psykiskt och fysiskt dåligt mående.

Det finns så mycket som kan stressa oss. Ibland är det yttre faktorer som tidspress, arbetsbelastning, ansvar och krav från andra eller arbetslöshet eller brist på goda relationer och meningsfullhet. Ibland kommer stressen av inre tankar om dåtid, nutid eller framtid som skapar känslor av oro, panikångest eller generell ångest, skam, skuld, sorg, nedstämdhet, hopplöshet eller frustration och irritation.

Riskbruk eller beroende?
Att dricka alkohol eller ta andra sinnesförändrande medel …är ofta ett sätt att hantera olika känslomässiga situationer i livet. Kortsiktigt fungerar det ibland bra, däremot på lång sikt så kan beroende bli en följd som blir ett problem i sig. Det finns även en risk att utveckla beroende på grund av en hög konsumtion i vardagen. Oavsett om du oroar dig för dig själv eller du är anhörig till någon som har beroendeproblematik kan vi stödja dig.

Vi erbjuder kostnadsfritt informationssamtal
Och om du själv och vi är överens om det så tillhandahåller vi hjälp i öppenvård för att förändra situationen. Vi har program för motivation, avvänjning och förändring både för anhöriga och för personer med beroendeproblematik. Teamet du möter har alla arbetat i Sverige närmare 30 år med dessa områden och specialiserat sig på metoder att förändra. I teamet ingår läkare, psykolog, beteendevetare, samtalsterapeut, sjuksköterska m.fl.
------------
Susanne Didrikson, teamledare. Susanne är beteendevetare (klinisk psykologi, ledarskap och organisation samt pedagogik. Transaktionsanalytiker inom psykoterapi, MI, handledarutbildad. DBT terapeut, utbildad i ACT och KBT samt psykodynamisk teori och Mindfulness-instruktör. Susanne har arbetat som enhetschef 1997-2001 och som VD i två företag 2001-16. Uppdragsgivare är privat personer, privata företag, kommun, landsting och statliga myndigheter. Nordic Medical Center finns på Avenida Acapulco 2 i Los Boliches, Fuengirola. Boka gärna tid på telefon (+34) 681 661 525 eller på svensk mobil +46 705 681 992


 

Susanne Didrikson, teamledare

Susanne Didrikson, teamledare


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255