Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vintips inför en vinresa

Annons - Svenska magasinet
Don Jacobo crianza 2012

Don Jacobo crianza 2012

Vintips inför en vinresa

2017-12-11

I månadens vintips har jag den här gången valt viner som du har möjlighet att köpa med dig hem från den vinresa Svenska Magasinet är med och arrangerar i oktober 2018. Dessa viner kan du också hitta i vinbutiker, vinoteca, om inte kan du göra en beställning.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Don Jacobo crianza 2012
Bodegas Corral i La Rioja etablerades redan 1898. Den ligger precis utmed pilgrimsleden mot Santiago de Compostela. Ett besök på denna bodega ingår i den kultur– och vinresa som Svenska Magasinet är med och arrangerar i oktober varje år.
Don Jacobo crianza 2012 är gjort på 85 procent Tempranillo, 10 procent Garnacha och fem procent Mazuelo/Graciano. Körsbärsröd, levande och intensiv färg. En doft av röda frukter och en aning lakrits kan märkas. Ett spännande vin med en kombination av ungdomlig entusiasm och en viss mognad efter 18 månader på fat. En smak av behagliga kryddiga toner med nyanser av vanilj. Volym och bra balans. En av mina favoriter som har funnit flera utmärkelser.
Pris: 7 euro.Cepa 21 2015
Bodegas Cepa 21 är ett ganska nystartat projekt som ingår i familjen Emilio Moro i Ribera del Duero. Cepa 21 ligger utmed riksväg N-122 mellan Spaniens gamla huvudstad Valladolid och Aranda de Duero.
Jag har tidigare skrivit om viner från Emilio Moro som bjuder på lyckliga stunder. Vi besöker även Emilio Moro på den kultur– och vinresa som arrangeras i oktober.
Cepa 21 2015 görs på Tinto Fino som är den renaste och bästa inom Tempranillo-familjen från vinstockar som planterades före 1990 i kalkrika jordar med lerlager. Vinet har legat 14 månader i nya franska och amerikanska ekfat.
Vackert körsbärsröd till färgen med blålila toner. En doft av mogna mörka bär som björnbär och svarta vinbär samt en svag nyans av ek. Strukturerad och elegant smak. Får 91 poäng i vinguiden Peñín.
Pris: 17 euro.
 
Cepa 21 2015

Cepa 21 2015


Ovidio García selección roble
Hittills har inte det här vinet kunnat köpas på kusten. Snart är det här. En fantastisk överraskning från denna lilla familjebodega i det lilla vindistriktet med ursprungsmärkning Cigales strax utanför Valladolid. Hört om Cigales tidigare? Troligtvis inte. Distriktet står helt i skuggan av Ribera del Duero och Toro som ligger närmast.
När vi besökte bodegan i oktober i samband med Svenska Magasinets kultur- och vinresa blev vi upp över öronen förälskade i Bodegas Ovidio García som startade upp 1999 och alltså är en relativt ny skapelse. Vinodlingarna som ligger 745 meter över havet är minst 30 år gamla, en del över 80 år. Det har alltså odlats vin i området under lång tid. Vi lär återkomma hit nästa år så lägg namnet på minnet.
Ovidio García selección roble är gjort på enbart Tempranillo. En naturlig fermentering där skalen har varit kontakt med druvsaften under 25 dagar med 26 grader. Har legat sex månader på amerikansk och fransk ek. Körsbärsröd färg med violetta toner. En doft av röda frukter, rostad ek och kaffe. En mycket balanserad smak med förnimmelser av tanniner. Ett fruktigt mycket behagligt vin med inslag av ek.
Pris: 7 euro. Be din vinshop ta hem vinet eller beställ en kartong. Du kommer inte att ångra dig.
 
Ovidio García selección roble

Ovidio García selección roble


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255