Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Äkta mat i Gamla stan i Marbella

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Äkta mat i Gamla stan i Marbella

2015-06-10

För snart ett år sedan nyöppnade restaurang El Pozo Viejo på Plaza Altamirano i Gamla Stan, Marbella. Belägen i en av Marbellas äldsta byggnader, en “casa palacial” från 1502, har El Pozo Viejo fått nytt liv under ledning av det entusiastiska paret Elio och Maria. Argentinske Elio har drivit restauranger i Danmark och pratar utmärkt “skandinavisk” och Maria från Asturias kan service från sina år hos United Emirates.


Skicka till en vän

Deras koncept är enkelt och äkta som mormors mat, slow food, ekologiska ingredienser, närodlat, matlagning på olivved som ger en extra rökt smak. Många möbler, speciellt i den mysiga pation de kallar sin “secret garden” är tillverkade av återvunnet material. Miljömedvetenhet är a och o, “km 0” är viktigt vid val av råvaror och mycket av frukt och grönt kommer ifrån närliggande Guadalhorce-dalen.

El Pozo Viejo är en oas i Gamla Stan, nära kyrkan och på ett litet torg där man sitter utanför baren och njuter av atmosfären. Fortsätt in i huset och ni hittar en charmigt dekorerad matsal fylld med originella föremål. Härifrån går trappen ned till den underbara pation där Elio och Maria många kvällar nu i sommar har musikuppträdande, DJs, jazz eller flamenco. Håll ögonen på deras Facebook sida för senaste nytt!

Och maten då? Man blir verkligen sugen att prova allt och passande finns en meny som består av 3 olika tapas, en huvudrätt kött eller fisk och dessert. Fisk varierar från dag till dag beroende på tillgång, fasta rätter är grillad lax och langustiner på sjögräsbädd. Kött från den vedeldade grillen är en specialitet. Eller varför inte en paella med kyckling, fisk o skaldjur eller mer spännande den svarta med ris färgat av bläckfiskbläck.

Intressant är de olika öl som serveras, det lokalt bryggda Katarina från Nueva Andalucia eller den från Valencia där en ingrediens är medelhavsvatten! Alla viner är spanska och har handplockats från mindre bodegor. Elio berättar gärna mer och anordnar gärna vinprovning med tapas för slutna sällskap.

El Pozo Viejo är öppet från 12.00 varje dag under sommaren. Fri WiFi. De har fått många fina kommentarer på Tripadvisor. Titta gärna in och träffa oss när ni är i Gamla Stan, hälsar Elio och Maria. Tel 952 822 557 elpozoviejo.com


 
Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255