Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Viner från Australien

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Viner från Australien

2015-02-12

De gyllene åren för australiensiska viner började för ca 20 år sedan som ett resultat av hårt arbete, vision och en grundlig förberedelse där framför allt kunskapen om vad konsumenten ville ha, spelade en stor roll.


Skicka till en vän

När australiensarna bröts sig in på den internationella vinmarknaden, förändrades hela det kommersiella konceptet för viner. Den “gamla världen” Frankrike, Italien, Tyskland, Spanien, Portugal  m fl fortsatte att erbjuda samma produkter. Dels dyra, fina viner och dels vanliga bordsviner. Annonseringen var förlegad och vin ansågs vara en dryck för de äldre.

Australien har inga inhemska druvor. De första kolonisterna hade med sig vinstockar från Sydamerika på 1800-talet. Pionjärer som Dr Lindemann vars motto var “vin skall bringa lycka till människan”, började producera vin år 1845. Hans viner är än idag ett av världens mest sålda.

Av alla världens länder har Australien den högsta vinkonsumtionen per capita. Varför? Därför att de visar att vin hör ihop med en yngre livsstil. Man marknadsför viner ihop med en fri, glad livsstil, familjer på picknick i vingården och det vackra folket ombord på en yacht med ett glas chardonnay i handen. Etiketterna är direkta och lätta att förstå. Namnet på druvan framgår klart och tydligt.

Viner marknadsfördes för de växande kedjorna av stormarknader. Alla regioner gick samman för att erövra världen under ett namn; Wine Australia. Brist på restriktiv lagstiftning gjorde att man kunde producera en konsistent produkt och man blandade druvor från olika regioner för att få fram den önskade smaken.

Modern teknik med markkartering och canopy management har fört australiensisk vintillverkning till världstoppen och kopieras nu över hela världen. De var också först med vinturism och uppmuntrar besökare att smaka på viner direkt vid källardörren. Wines4fun har ett stort urval av australiensiska viner, besök hemsidan wines4fun.com eller kontakta dem på [email protected]


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255