Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Thaimassage

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Thaimassage

2013-03-12

Jag har fått Thaimassage. Av en utbildad Thaimassör. Efter avslutad behandling var jag förundrad. Hur kan man komma på att sådant här är nyttigt och hur kan massören veta var och hur hon ska dra, trycka och klämma?


Skicka till en vän

Av Camilla Grahn

Det finns två typer av Thaimassage som jag kände till innan jag började luska i det hela: Den seriösa och så den oseriösa som är en täckmantel för bordellverksamhet. Det här handlar om den seriösa massagen.

Thaimassagen antas vara ca 2.500 - 3.000 år gammal men härstammar egentligen inte från Thailand utan från Kina, Tibet och Indien. Men det var i Thailand man i stor skala började skola folk i tekniken. Och då turisterna började strömma in i landet erbjöds de denna form av massage vilket de sedan tog med sig till västvärlden.

TUSENTALS MERIDIANER

Kroppen innehåller energilinjer som kallas Meridianer. Men man kan inte se dem – inte ens om man skär upp kroppen så hittar man dem. Det finns 12 huvudmeridianer men det finns uppgifter om att vi har upp till 72 000 meridianer i hela kroppen. Varje organ och kroppsdel genomströmmas av meridianer. Levermeridianen, till exempel, börjar på stortånagelns kant och slutar under bröstvårtan mellan revben 6 och revben numer 7. Bara i foten har vi tusentals meridianer och då du stimulerar olika delar av foten (zoon-terapi) kan du nå alla organ i hela kroppen. En utbildad massör vet exakt var och hur de olika meridianerna går. Alltså – detta har inte bevisats vetenskapligt, man bara vet att de finns där, detta osynliga nät av energilinjer.

Nyfiken på Thaimassage?

Men det som inte kunnat bevisas vetenskapligt kan ju existera ändå. Att våra inre organ står för olika känslor är en sådan icke vetenskapligt bevisad kännedom. Gallan till exempel har samband med ilska, axlarna bär på ansvaret, andningsvårighet kan du få om du har svårt att bearbeta problem, rädsla... Och får du ont i gallan på grund av stenar i blåsan kan det bero på att du jämt går omkring och är arg – eller motsatt – att du hållit igen din ilska i en allt för lång tid. Det är som att en varningslampa börjar blinka.

Vad som ofta händer är att du akut åker in på sjukhuset och tar bort stenarna men tar inte reda på orsaken till att du blivit sjuk. Det slutar bara att ”blinka” helt enkelt. Och hur skulle det se ut om du åkte omkring i din bil och varningslampan för bromsvätskan började blinka – inte skruvar du väl bara ur lampan, säg? Eller gör du det?

NÅGRA KLOKA ORD

Min massör förmedlar också andra visdomsord som hänger ihop med kroppens välbefinnande. ”Du har en kropp men du ÄR inte din kropp”, ”Du har tankar men du ÄR inte din tanke”, ”Du har känslor men du ÄR inte dina känslor”. Med andra ord; låt inte dåliga tankar och känslor påverka ditt sinne i för stor utsträckning för det kan i sin tur leda till fysiska sjukdomar.

Vi har väl alla mött någon som ältat sina dystra tankar, grävt ner sig i gammalt groll och på så vis inte kommit ur sitt elände. ”Att vara bitter på någon är som att dricka ett gift och förvänta sig att den andre ska dö”!, säger min  massör. Intressant, tänkte jag och tänker på de jag känner som det faktiskt passar in på. Provocerande, tycker kanske du?

Och visst är de det.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255