Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Res med oss till Barcelona

Svenska Magasinet i Spanien

Res med oss till Barcelona

2011-07-01

Efter vårens succéer fortsätter resorna med guiden Siv Ling under hösten. Vi börjar med programmet för resan till Barcelona. Även om den inte går förrän den 24 november så är det viktigt att anmäla sig och betala i god tid på grund av flygbiljetterna, se betalningsvillkor nedan


Skicka till en vän

Program: Siv Ling

Många har hört av sig med önskemål om att vårens lyckade och trevliga resor bör upprepas. Succén med flyg från Málaga till Casablanca  och Marrakech i mars, Portugal med kryssning på Douro-floden i april och Pilgrimsresan till Santiago de Compostela på försommaren är några av resorna den senaste tiden.

OS 1992 satte Barcelona i världens blickpunkt och sedan dess har antalet besökare bara ökat. Barcelona är Spaniens näst största stad och den har mycket att erbjuda. Det skulle vara omöjligt att se ”allt” under de fyra dagar som vi är där, därför har jag försökt att välja ”godbitarna”.
Men det finns mycket, mycket mer att se och uppleva i denna speciella stad där gammalt och nytt möts. Barcelona blev grundlagt för 2.000 år sedan och har genom århundradena varit centrum för västgotisk, morisk och kristen kultur.

 

Barcelona är vackert beläget mellan bergskedjan Collserola och Medelhavet och är huvudstad i Katalonien, en av Spaniens 17 delstater. Katalonien är av tradition en av Spaniens mest kulturellt progressiva och ekonomiskt framgångsrika region och befinner sig ännu idag i täten.
Elegant arkitektur, vackra promenadstråk och torg är kännetecknande för staden. Här tillbringade Pablo Ruiz Picasso sin ungdom, och här skapade mästerarkitekten Antoni Gaudí sina mest kända konstverk. Joan Miró, som tillsammans med sin nära vän Joan Prats öppnade ett konstcentrum föddes i Barcelona.
Staden har ett fyrtiotal museer. Folklivet i Barcelona är enormt. På det berömda Las Ramblas, stråket som börjar vid Plaça Catalunya och slutar vid Columbusstatyn, möter man folk från hela världen, och de tusentals utecaféer besöks flitigt av lokalbefolkningen.

PRIS:
525 euro per person i dubbelrum
100 euro i enkelrumstillägg
55 euro i tillägg för utflykt till Figueres med Dalimuseum plus lunch (minimum 20 personer). OBS! Ska bokas och betalas tillsammans med den övriga resan.
I priset ingår: Flyg Málaga-Barcelona-Malaga, buss med luftkonditionering, tre nätter på trestjärniga hotell Rialto med halvpension(frukost och middag) plus tre luncher.

Guide på resan:
Siv Ling, e-post: [email protected]
Tel: +34 609 577 162
Anmälan och betalning till resan görs hos researrangör Ruta Solar, Resebyrå, Pasaje La Pandereta s/n, 29640 Fuengirola.
e-post: [email protected]
tel:    +34  952 479 954
Vid anmälan per e-post, skicka gärna en kopia till Siv Ling.

Resprogram:
Barcelona 24 till 27 november med Svenska Magasinet

Dag 1, torsdag 24/11, Málaga-Barcelona
Samling på Málagas flygplats vid incheckningsdisken till Barcelona, vid ankomsten väntar bussen och vi börjar med en Panoramatur för att lära känna denna vackra och spännande stad. Vi kör upp på det gröna berget Montjuic där vi har en praktfull utsikt, åt ena hållet ser vi Spaniens största hamn vid Medelhavet med Christoffer Columbus amerikaskepp Santa Maria och åt det andra hållet har vi Barcelona.
Montjuic, som är en parkanläggning, är Barcelonas friluftsområde med restauranger, museer, sportinstallationer. Här ligger OS-stadion från 1992 och Fundació Joan Mirós centrum. Vi besöker Poble Espanyol där vi äter dagens lunch (ingår).
Vi ska också se Antonio Gaudis mästerverk La Sagrada Familia, där vi har möjlighet att fotografera denna berömda kyrka från alla vinklar. Vi gör en rundvandring i den vackra och annorlunda Parc Güell, anlagd av arkitekten Antonio Gaudi där han bodde fram till sin död 1926.
Middag och övernattning på centralt belägna hotell Rialto***

Dag 2, fredag 25/11, Barcelona centrum och de gotiska kvarteren
Den här dagen ska vi lära känna Barcelona till fots, vi börjar där vi bor, i Barri Gótic som egentligen är den gamla romerska staden med smala gränder och små torg.
I de gotiska kvarteren ligger både La Seu-katedralen, Picassomuseet, Generalitat (katalanska regionalregeringen) och inte minst – Barcelonas rådhus med balkongen, där FC Barcelonas fotbollslag har hyllats åtskilliga gånger.
Vi promenerar tillsammans till Las Ramblas, det världsberömda stråket där
tiden aldrig står still. Här ligger Gran Teatre del Liceu, och lite längre ned Boqueria, Barcelonas mest populära salumarknad. Lunchen (ingår) äter vi på Els Quatre Gats, som i början av 1900-talet var mötesplats för stadens unga konstnärer som Pablo Ruiz Picasso.
Efter lunch fortsätter promenaden på Paseo de Gracia, Barcelonas kanske elegantaste promenad med vacker arkitektur i art nouveau stil. Här ligger Antonio Gaudis två mest kända civila byggnader, rikemanspalatsen, La Pedrera och Casa Battlo, som för inte så länge sedan är inrättade som museer och öppna för allmänheten. Eventuellt besök är inte inkluderat i resans pris. Middag och övernattning på hotell Rialto***

Dag 3, lördag 26/11, Barcelona på egen hand
Frukost på hotellet därefter är dagen fri till att uppleva Barcelona på egen hand. Staden har oändliga möjligheter till olika önskemål, fråga gärna Siv om tips. Den här dagen gör vi också en extra utflykt (den är inte inkluderad i resans pris) till Salvador Dalis födelseby Figueres.
Vi gör en vacker busstur norrut till Figueres, där Salvador var född och uppväxt. Vi besöker museet som öppnades 1974. Dali fick stadens nerbrunna teater till förfogande och han ledde själv inredningen av museet som man utan att överdriva kan kalla speciellt. På tre etager finns förutom en stor del av hans målningar även skulpturer.
Vi äter gemensam lunch (ingår) under dagen. Återresan går genom det gröna katalanska inlandet, genom ett av de mest pittoreska områdena, där vi besöker medelåldersbyn Besalu med sina smala gränder som går 1000 år tillbaka.
Den här utflykten ska beställas och betalas samtidigt som Barcelonaresan. Pris för utflykten som inkluderar entrébiljetter till museet samt lunch.
Middag och övernattning på hotel Rialto*** i Barcelona

Dag 4, söndag 27/11, Barcelona-Penedés-Montserrat-Barcelona-Málaga
Efter frukost lämnar vi Barcelona och åker genom vidsträckta vinodlingar med bergsmassivet Montserrats siluett i horisonten och kör mot ”Champagnestaden” Sant Sadurni dÁnoia. 80 producenter framställer 90 procent av all Cava som det mousserande vinet heter i Spanien. Vi besöker Bodegas Freixenet innan vi fortsätter till Montserrat där vi har det berömda och vackert belägna Benediktinerklostret.
I den imponerande klosterkyrkan på 750 m höjd finns det svarta Madonnan, ”La Moreneta” som är klostrets största skatt och blev utskuret i trä för ca 1000 är sedan. I det här klostret finns en av Spaniens mest estimerade pojkskolor, där munkarna undervisar. Sång och musik är mycket viktiga ämnen i klostrets exklusiva skola, ”La Escolania”. Gossarna sjunger några få sånger i klosterkyrkan vid huvudaltaret varje dag klockan 13.
Innan vi lämnar klostret äter vi vår gemensamma lunch (ingår). Från Montserrat åker vi till Barcelonas flygplats för att ta flyget till Málaga.

Resor till Madrid och Marocko i november
Förra årets stora succé, resan till Madrid kommer att gå i repris till hösten, den 18 till 21 november. Mer information om det i kommande nummer av Svenska Magasinet/Spañien Magasinet.

Efter succén med flygresan Málaga-Marocko i mars gör Siv Ling en Marockoresa den 5-12 november med flyg, då vi åker över höga Atlasbergen ut i öknen, och för golfspelare möjlighet till green fee i Marrakech och Ouarzazate, be Siv om program, e-mail: [email protected].


Las Ramblas

Las RamblasVi besöker även Sant Sadurni dÁnoia

Vi besöker även Sant Sadurni dÁnoia


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255