Eventet äger rum från söndag denna helg till tisdag nästa vecka och har som mål att stärka de ekonomiska och kulturella banden mellan länderna. 

Festivalen utspelar sig på Jardín de Europa i Puerto Banus och bjuder på framträdanden av både spanska och kuwaitiska artister, mat från båda länderna och mycket annat. Enligt Remedios Bocanegra, Marbellas rådgivare för utländska invånare, ska festivalen stärka Marbellas långa och starka anknytning till regionen kring persiska viken. Relationen sträcker sig tillbaka till 1970-talet då Kuwaitier började semestra och köpa bostäder i Marbella och runtomkring. 

Hon tackade arrangörerna från Kuwait och landets ambassad för att de valde Marbella, stad som välkomnar olika kulturer. Chansen att uppleva kuwaitisk mat, konst, musik och landets traditioner ska utveckla lokalbefolkningens kunskap om landet och dess kultur.  

Abrar Masoud, chef på Future Group som anordnar festivalen, säger att målet är att belysa band på flera områden mellan Spanien och Kuwait. Hon tackade alla myndigheter och organisationer som möjliggjort festivalen. 

Annons

Eventet är gratis och äger rum mellan 19.00 och midnatt från den 30e juli till och med den 1a augusti. Det sammanfaller med 50-årsjubileet av bilaterala förbindelser mellan länderna, vars diplomatiska relation började redan 1969. 

Kuwaits ambassadör i Spanien, Khalifa Alkharafi, och hans spanska motpart, Miguel José Moro Aguilar, väntas båda vara på plats. 

Under de tre kvällarna kan man se dansframträdanden, besöka bås med hantverk och kläder från båda länder, äta genuin kuwaitisk mat i ett beduininspirerat tält och andra restauranger.