Alex ”Postman” Calson, 14, tävlar i gokart och har nyligen flyttat till Solkusten med mamma Cecilia, HR konsult och egen företagare, pappa Jonas som är butikschef på Jensen Store och lillebror Max.

Varför gokart?

Jag har alltid älskat bilar. Jag fick en gokartlektion och en hjälm när jag fyllde 6 år. Min pappa tävlade i gokart bl a när familjen bodde i Brasilien i 4 år.

Jag började tävla i Sverige på allvar 2020 med pappa som mekaniker i klassen Mini, 9.5 hk och toppspeed 95 km/h, och körde 2 säsonger. Det blev bra resultat direkt, 3:a första året och 5:a i andra året totalt. I år har jag kört halva säsongen i J125, 4 tävlingar, i en större kart med 30 hk och en toppspeed på 130 km/h. Det har gått riktigt bra med pallplats i alla loppen.

Vad händer med tävlandet här i Spanien?

Jag kommer att köra för team SVQ med hemmabana i Campillos utanför Málaga. Jag har redan varit där och tränat 60 varv i +36C och var nästan ensam på banan. Här nere drar säsongen igång i september och jag kommer att köra i J125-klassen med min Sodi-kart som har nr 218.

Hur förbereder du dig inför säsongen?

Annons

Jag tränar en hel del styrka genom crossfit. Förutom att köra på bana, deltar jag i Swedish Formula League på youtube.com som är ett slags digitalt Formula 1 och otroligt verklighetstroget. Jag kom tvåa i serien i mitt debutår. Fokus i höst är att skapa kontakter, förutsättningar och jag söker nu sponsorer för att kunna tävla. Jag börjar även i internationell skola i Marbella.

Ni kan följa Alex på Facebook och Instagram, alex_postman_calson

Smeknamnet “postman” har Alex fått genom att han alltid levererar bra resultat oavsett om han startar sist i ett race. Han är med andra ord en stor talang och Svenska Magasinet önskar Alex stor framgång här i Spanien.