Ta en biltur bakom bergen och ni hittar ett underbart utflyktsmål på lagom avstånd från kusten. På en höjd ovanför byn Monda, domineras landskapet av El Castillo de Monda, en morisk borg som är ett boutique hotell med restaurang och bar. Alla är varmt välkomna att besöka denna unika miljö som bjuder på en otroligt avslappnad atmosfär med underbar utsikt.

Castillo de Monda är den perfekta avstickaren från det ibland hektiska tempot på Costa del Sol. För er som behöver ett miljöombyte, att checka in på borgen för ett par dagars relax är en härlig upplevelse. Promenera på byns smala gator eller vandra längre sträckor i den vackra naturen. En klar favorit bland hotellgäster är den härliga pool terrassen där utsikten över byn och närliggande skogsbeklädda berg slår alla med häpnad.

Restaurangen Albacar lockar med informell fine dining och är öppen för lunch och middag, ofta med musikunderhållning på helger. Menyn tilltalar med spännande smaker, fisk, kött och vegetariska rätter erbjuds.

El Castillo de Monda är lättillgängligt från hela Solkusten, 15 minuter från Marbella, 25 min från Mijas by och 30 min från Fuengirola och Málaga stad. > LÄS MER PÅ CASTILLODEMONDA.COM