Elisabeth Küntzel driver sitt paradis El Escondite ”The Hideaway” och bjuder oss här på några av sina favoriträtter.

I detta nummer bjuder jag på en riktig favorit, nämligen en smakrik sommarlax med teriyakisås, sweetchili och soja.

Ägaren Elisabeth Küntzel.

Toppa laxen innan servering med strimlad färsk chili, lime, cashewnötter
och koriander efter din smak. Servera och njut tillsammans med ris och lättkokta sockerärter.

HELBAKAD LAXSIDA MED TERIYAKISÅS OCH CASHEWNÖTTER!

6-8 personer ca 30 minuter.

DU BEHÖVER:

1,2-1,5 kg laxfilé

1 ½ dl teriyakisås

1 ½ dl sweet chilisås

½ dl soja

1 röd chili

1 lime

100g salta cashewnötter

1 kruka koriander

Salt och peppar efter önskan

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 150´ lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i ugnen i ca 30 minuter.

Kärna ur och strimla chilin fint och strö den över den varma laxen. Garnera med limeskivor, strö över nötter och korianderblad. Salta och peppra efter tycke och smak.

RÖDBETSTIMBAL i LJUVLIG SÅS!

Rödbetstimbal

  1. Skala ½ kg färska rödbetor och skär i mindre bitar.
  2. Lägg betorna i traktörpanna och häll över 3dl vispgrädde. Koka ca 30 minuter tills betorna känns mjuka och låt svalna.
  3. Mixa rödbetorna i sin ”gräddstuvning” i en mixer och smaksätt med lite salt och peppar.
  4. När det svalnat helt, blanda i 2 ägg och vispa ihop.
  5. Häll upp i väl smorda små suffléformar, täck med folie.
  6. Grädda formarna i vattenbad i 225´ ca 45 minuter.
  7. Lyft bort folien och grädda ytterligare 5-10 minuter för fin färg.

SÅS:

¾ dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong. När buljongtärningen smält så blandar du ner en XX förpackning cremefraiche , 1 msk smör och ett knippe gräslök – hellre för mycket än för litet.

Timbalerna ska serveras varma i en djup tallrik tillsammans med den ljuvliga varma såsen. När timbalerna svalnat några minuter vänder du upp och ner på formarna direkt ner i tallriken, häll på såsen och avsluta med att dekorera med lite extra färsk gräslök.

Missa inte att boka en ”Get away” utöver det vanliga i en fantastisk miljö och där det mesta du blir bjuden på är odlat i trädgården. thehideawayspain.com

Redaktionen SvM

Redaktionen SvM

Redaktionen