Den här månaden uppmanar jag er att testa en koreansk maträtt. Det är lite pill med rullarna men så värt din insats, jag hoppas att du ska njuta av för dig kanske nya smaker tillsammans med dina vänner eller familj.

Börja med att göra såsen. Rör ihop alla ingredienser och låt stå. Förbered alla grönsaker. Lättast är att lägga dom separat i skålar. Rispapper brukar jag doppa i hett vatten. Jag brukar använda en ren stekpanna.

Doppa rispappret en åt gången vänd en gång och ta upp. Bra om dom inte blir för mjuka. När jag fyller rullarna gör jag en åt gången. Börja med ett blad isbergssallad och fyll sedan på med grönsaker och avsluta med räkor och örter. Droppa lite av såsen samt lite finhackade jordnötter.

Spara en liten bit på varje sida. Vik in båda sidorna mot mitten rulla tajt och lägg åt sidan. När alla är klara kan du skära lite snett mitt i. Lägg upp på stort serveringsfat

För 6 personer

Fyllning:

300 – 400 g räkor i lag Skuret i tunna fina stavar: 2 medelstora morötter
4 st vårlökar
1 st zucchini
1 gurka
1 näve sockerärtor

Hela blad:

1 medelstort huvud isbergssallad 1 knippe mynta
2 knippen koriander

Koreansk dippsås:

1,5 dl japansk soya
2 msk risvinäger
3 tsk sriracha hot chilisås
4 msk sesamolja
3 msk brunt socker
4 medelstora pressade vitlöksklyftor 1 dl grovhackade rostade jordnötter

(spara lite jordnötter som du kan finhacka och ha i rullarna)

Talkspices.com

C/ Pintor José caballero 32 local 11 San Pedro de Alcántara
Tel: +34 722 60 50 10

Redaktionen SvM

Redaktionen SvM

Redaktionen