Restaurangchefen Dani García vid Marbellas restaurang Calima har blivit tilldelad två stjärnor av Guía Michelin. Detta är den andra restaurangen i Andalusien jämte La Alquería de la Hacienda Benazuza i Sevilla som har tgvå stjärnor.
Restaurang Calima kännetecknas av förnyelse där rötterna kommer från det andalusiska köket. ”Gastrobaren” La Moraga är en utmärkt tapasbar som har höga krav på tapasrätter.
Dani García har varit med och dragit igång många spännande projekt som La Moraga i Málaga samt på flygplatsen. Sedan tidigare har han utmärkelsen Premio Nacional de Gastronomía.
Calima är ensamma i provinsen Málaga om att ha två stjärnor. Däremot finns det flera med en stjärna som Café de París i Málaga med kökschefen José Carlos García, Skina i Marbella med kökscheferna Víctor Trochi och Daniel Rosado samt restaurang El Lago i Marbella där Diego del Río är kökschef.
Guía Michelin för Spanien och Portugal 2011 innehåller sju spanska restauranger med tre stjärnor, tolv med två stjärnor och 120 med en stjärna.