Landets bästa potatissoppa gazpachuelo, den görs i Fuengirola av Francisco Flores, 29. Bland 130 deltagare vann Francisco Flores tävlingen ”Nuestra versión del gazpacho”.

En talrik ”gazpachuelo” baserad på rökt fisk och majonnäs, potatismos och räkor, med den kombinationen vann Francisco Flores, kökschef på bodega El Tostón vid busstationen i Fuengirola, den sjunde upplagan av Madrid Fusión den 25 januari.

29-åringen från Fuengirola vann den prestigefyllda gastronomiska tävlingen över 130 kollegor från hela landet.

Det var nära att Francisco Flores inte hade rest till Madrid för att tävla. Vid en olycka den 2 januari bröt han nämligen höger arm. Med höger arm i gips packade han väskorna och reste till Madrid. Och vann tävlingen!

Francisco tog sig till finalrundan tillsammans med fem andra kökschefer från landet och väl där kammade han hem förstapriset på 3.000 euro.

Francisco Flores har arbetat med mat sedan han var 13 år. Han är utbildad vid köksskolan Sierra Blanca de Mijas.