Restaurangen Citron öppnades 2002, som ett av de första kreativa kökrestaurang i Malaga. Idag har det blivit en av de viktigaste referenser i denna stil restauranger, med en bred publik som omfattar allt från privat affärslunch, familjer på helger till romantiska par under hela veckan, alla kan hitta sin perfekta tallrik tack vare flera alternativ från menyn på a la carte, eller genom kockens förslag och speciella menyer för grupper och fester Läget är exceptionellt i centret av det historiska centrum av Malaga. Ingången vätter mot det välkända Plaza de la Merced, och ligger i den triangel som bildas av Cervantes Theater, Picasso-museet och födelseplats för internationellt erkända konstnären från Malaga. Den perfekta platsen att njuta av kultur och mat.
Kännetecken för Citron är olika och kreativa rätter, ett utmärkt värde för pengarna, en varm atmosfär med en mysig inredning, en vänlig personal, avslappnad blandning av chill out musik, sessioner och konstutställningar av konstnären Antonio Malaga Gallero.
Citron köket är öppet nonstop från 13:30 till 00:30 timmar, 7 dagar i veckan, perfekta viner de läckra rätter. Vid utförningen av dessa ser man mycket till råvaran och slutlig utformning, vilket innebär en upplevelse som kombinerar de fem sinnena i en läcker cocktail av njutning. Den sista touch tillhandahålls av ett urval av viner från variation av den spanska geografin.
Förutom à la carte förbereder Citron måndag till fredag en daglig meny för endast € 8.50. Som om detta inte vore nog, förbereder kocken speciella rätter med olika säsongsbetonade förrätter, huvudrätter och desserter som visas på stora tavlor. Och om du vill resa med internationell gastronomi utan att lämna Malaga, kan du inte förlora Citron temakvällar den första onsdagen i varje månad kan du njuta av morisk matlagning, mexikanska, japanska, osv. DJ och live musik sessioner in, till exempel, saxofon. Citron glädjer dina smaklökar med en värld av förnimmelser.
Filéer av ankbröst med grillad potatis deluxe och ananas och mango chutney.
Ingredienser (för två):
1 bit ankbröst ca 450 gr.
2 röda paprikor rostning
1 lök
2 mango
1 ananas
socker
ättika
kardemumma, salt och peppar
Först, stek paprika och lök, då du lägga ananas och mango skuren i tärningar, andra handtag krossas i Thermomix eller mixer innan det tillsätts en stekpanna tillsammans med 3 matskedar socker, en bild på vinäger, en nypa kardemumma, salt och peppar efter smak. Filéer presenteras och skär köttet i gång för att förhindra uttorkning