Ostfabrikören Quesería Montes de Málaga i Colmenar som ingår i Agamma (Agrupación de Ganaderos de los Montes de Málaga) har vunnit tredjepris med Queso Semicurado i kategorin ost på ungget (Quesos de Cabra Jóvenes).
Tävlingen Salón del Gourmets arrangerades i Madrid och var den sjätte i ordningen. Tävlingen ses som en prestigefylld utmaning bland ostfabrikörer i Spanien.
Omkring 300 olika ostar framställda på mjölk från kor, get, får och blandat fanns med i tävlingen. Första priset tog Rufino De Badajoz medan Calquiteria Joven a la Pimienta från Lleida kom på andra plats.
Bakom Agamma står 170 bönder i provinsen Málaga som har utmärkt sig i flera tävlingssammanhang. Vid den internationella osttävlingen World Cheese Awards som ifjol samlade 2.727 ostar från hela världen vann Queso Curado Montes de Málaga bronsmedaljen.
Under de senaste fem åren har produktionen av ost i provinsen Málaga tredubblats. 2015 producerades 150.000 kilo varav 70.000 var färskost.