Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2014-09-08

Treåring användes av föräldrar vid butiksstöld

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2014-09-08

Ett rumänskt par, 28 och 33 år gamla, har gripits i Málaga för stöld och snatteri. Deras treårige pojke var med när föräldrarna blev gripna på bar gärning. Det beskrivs som en specialiserade snatteri-liga där små barn används i samband med snatteri och stölder i butiker.

Endast tre år gammal har pojken för första gången satt sin fot på en polisstation i samband med stöld. En patrull från Málagas lokalpolis greps familjen i onsdags klockan 13.30 utanför en butik i centrala Málaga.

De civilklädda poliserna fattade misstankar mot paret och pojken och började följa efter dem på avstånd. I en butik på calle Liborio García gick paret in. Pappan och pojken blev sittande vid ingången medan mamman gick in i butiken.

Poliserna delade på sig varpå den ena följde efter den 33-årige mamman. Kvinnan gick utmed varuhyllorna och valde ut vissa artiklar som hon la ned i en väska.

Kvinnan gick mot utgången där hon gjorde en gest mot mannen som sa till pojken att gå in till mamman. Pojken kom in i butiken tog tag i väskan och sprang mot utgången.

Några sekunder senare gick mamman ut och lämnade butiken och den förvirring som uppstod orsakad av larmet. De tre greps ute på gatan. Totalt hade de fått med sig varor för 177,75 euro.

Mannen och kvinnan har gripits misstänkta för stöld och för att ha missbrukat en minderårig i samband med brottslig verksamhet. Pojken har blivit överlämnad till de sociala myndigheterna.

Dagstidningen Diario SUR skriver att polisen har inlett en undersökning kring familjens släktingar då det förekommer uppgifter om att barn har använts i liknande situationer. Det finns flera fall där barn i två- och treårsåldern har använts i samband med stöld och snatteri.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255