Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-12-31

Unicaja blir Spaniens femte största bank efter fusion

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-12-31

Unicaja Banco och Liberbank fusioneras och blir med det landets femte största bank med tillgångar på 109 miljarder euro. Huvudkontoret blir i Málaga och banken kommer att vara verksam i sex regioner i landet. Det är den andra bankfusionen sedan september då Caixabank köpte konkurrenten Bankia för 4,3 miljarder euro.

Fusionen mellan Unicaja och Liberbank kräver omstruktureringar på 540 miljoner vilket ska ge besparingar på 192 miljoner årligen.

Manuel Azuaga som är Unicajas vd försvarar fusionen tillsammans med Liberbanks vd Manuel Menéndez som kommer att förbättra likviditeten och den finansiella styrkan trots covid-krisens inverkan på sektorn. Fusionen bedöms ha en ”måttlig riskprofil”.

Nu skapas den femte största banken i landet under varumärket Unicaja Banco som kommer att ha en stark ställning i Andalusien, Extremadura, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Kantabrien och Asturien. Målet är även att flytta fram sina positioner i Madridregionen.

Nyheten om bankfusionen beskrivs som mycket positiv. Diario SUR:s chefredaktör Manuel Castillo skriver att ”det är en stor nyhet för Andalusien och Málaga då banken placerar sitt huvudkontor i Málaga med Manuel Azuaga som vd. Unicaja blir en stor bank med en andalusisk identitet”.

I slutet på 2020 avbröt den spanska storbanken BBVA och den mindre konkurrenten Banco Sabadell sina fusionssamtal som varade knappt en vecka. Oenighet om de finansiella villkoren för samgåendet ligger bakom beslutet.

Samtalen om en fusion mellan bankerna drog igång den 16 november, med sikte på att skapa Spaniens näst största bank med nästan 600 miljarder euro i tillgångar.

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255