Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-12-26

Madrid bekräftar fyra fall av ny coronavirusvariant

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2020-12-26

Madridregionen bekräftar på lördagen fyra fall av den nya brittiska coronaviruset SARS-CoV-2. Dessutom finns det ytterligare tre misstänkta fall. Svar på tester som gjorts på dessa tre kommer på tisdag eller onsdag. De som hittills bekräftats vara smittade är inte allvarligt sjuka. Det skriver Madridregionen i ett pressmeddelande på lördagen.

Tre ska vara nära anhöriga till en inresande från Storbritannien. Den personen som kom med flyg har testats positivt i ett antigentest. Däremot är det ännu inte bekräftat om personen är smittad i nuläget, något som de anhöriga är.

- De tre första fallen är nära anhöriga till en person som anlände med ett flyg från England. Det är personens far, mor och syster. Den fjärde är en ung man som anlände med flyg från London i tisdags, säger Antonio Zapatero vid Folkhälsovården Salud Pública i Madridregionen.

I måndags sa Spaniens hälsovårdsminister Salvador Illa att coronavaccinet också är effektivt mot den nya coronavirusvarianten som upptäckts i Storbritannien vilket har gjort att flertalet länder har avbrutit resor till de brittiska öarna.

- Vi har inga bevis för att den nya varianten har anlänt till Spanien även om det inte betyder att den inte redan finns här, sa Illa för fem dagar sedan.

Tidigare i veckan beslutat ett flertal länder att stoppa resenärer från Storbritannien efter att det bekräftats att en mer smittsam variant av covid-19 sprider sig i landet och på grund av oron för att mutationen ska sprida sig.

Redan i september uppdagades mutationen i grevskapet Kent. Det finns inget som tyder på att den nya varianten är mer allvarlig eller att vaccinet inte skulle ge immunitet mot mutationen som fått namnet VUI2020/12/01. Däremot sprids viruset 70 procent snabbare.

Det är vanligt att virus genomgår mutation. Sedan upptäckten av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 i Kina hösten 2019 kan det mycket vis ha muterat sig 10.000 gånger.

Sedan tidigare har den nya coronavirusvarianten bekräftats i Gibraltar.


Följ Svenska Magasinets Twitterkonto för snabbast uppdatering
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255